|
 

Editorials

Associacionisme i equipaments culturals, patrimoni de Sant Vicenç dels Horts

Maite Aymerich Boltà, alcaldessa:

La Societat Cultural La Vicentina (1871), el Centre Catòlic (1880) i L’Ateneu Familiar (1923) són els tres exponents vicentins del moviment associacionista català de finals de segle XIX que tenia per objectiu estendre la cultura entre les classes populars i benestants. Aquests edificis finançats amb les aportacions dels associats avui formen part del nostre patrimoni. Perquè puguin continuar sent centres d’activitat cultural del poble requereixen ser rehabilitats. Ajuntament i entitats han acordat destinar-hi els recursos necessaris per dur a terme les obres d’adequació.

L’associacionisme vicentí, a la segona meitat del segle XX, va ser protagonitzat pels moviments veïnals que volien millorar les condicions de vida i superar les mancances de serveis dels nous barris. Des de llavors Sant Vicenç dels Horts no ha deixat de créixer i s’ha adaptat, no sense dificultats, als canvis socials i econòmics tot i que per a moltes persones no han suposat una millora de les seves condicions de vida. Avui és plenament vigent associar-nos per construir una societat més digna i exigir als poders públics que donin resposta a la manca d’habitatge, les dificultats de subsistència, la desigualtat d’oportunitats, la violència de gènere, l’atur juvenil, la pobresa energètica...

El sistema social i econòmic genera grans desigualtats que no tenen solució des del món local. Tot i això, l’equip de govern destina molts recursos per atendre la vulnerabilitat social, l’atenció educativa i crear ocupació. Els pressupostos de 2018 recullen aquestes prioritats, i també altres projectes per millorar la qualitat de vida dels vicentins i les vicentines. S’iniciaran les obres dels centres cívics de la plaça de la Pau i del Parc Mamut Venux, i les intervencions als espais i camins del riu. Continuarem fent millores a l’espai públic renovant l’enllumenat, reurbanitzant places i carrers, i implantant un nou servei de manteniment dels parcs i jardins.

I ho estem fent reduint el deute amb els bancs però sobretot sense augmentar, des l’any 2015, els impostos municipals que paguem cadascun de nosaltres. Que les famílies disposin de més diners és una manera d’ajudar a sortir de la crisi.

Last update 19.02.2018 | 11:32