|
 

L'escriptora Carme Via serà la pregonera de la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts

Dimecres, 10 d'abril de 2019 a les 13:56
  • La presentació oficial es farà el 12 d’abril a la plaça de la Vila

La celebració de la Setmana Santa ja s’obre pas pels carrers de Sant Vicenç dels Horts. Les tradicions, la passió i la cultura aniran de la mà per celebrar una de les setmanes més especials del municipi. El tret de sortida el donarà la desfilada dels Armats el 12 d’abril, com a pròleg de la presentació oficial del programa Passió x Setmana Santa.

L’acte inaugural pararà atenció al llenguatge relacionat amb la Setmana Santa, per això comptarà com a pregonera amb l’escriptora vicentina Carme Via, guanyadora del VIII Premi Delta (2015-2016) amb la novel·la La modista i altres dones.

Del 12 al 19 d’abril, els carrers de Sant Vicenç dels Horts viuran la culminació de la feina i l’esforç de tot l’any de les dues entitats que fan realitat la Setmana Santa al municipi: el Cos de Portants del Sant Crist, que organitzen l’Auto Sacramental i la Processó del Silenci, i la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, responsable de la processó de saetas de Dijous Sant i el concert de músiques de Setmana Santa. 

A més, enguany la Cofradía celebra 20 anys: dues dècades que han contribuït de manera definitiva a identificar Sant Vicenç dels Horts com a referent de la Setmana Santa arreu de Catalunya.

Per tot plegat, l’Ajuntament treballa per incloure la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts en un pla de turisme i són en marxa els tràmits per reconèixer-la com a Festa Tradicional d’Interès Nacional. Aquest impuls se sumaria al Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat que ja va aconseguir la Setmana Santa vicentina l’any 2014.

Al document adjunt podeu consultar el programa complet de Passió x Setmana Santa.

 

Afectacions al trànsit

Les processons de Setmana Santa provocaran algunes incidències al trànsit i a l’itinerari dels autobusos.

Dijous Sant, 18 d’abril

A partir de les 20.30 h i fins al final de la processó, es tallaran:

- c. Albacete, entre Travessera de Barcelona i c. de Girona
- c. Girona, entre c. Albacete i c. Mossèn Jacint Verdaguer
- c. Mossèn Jacint Verdaguer, entre c. Barcelona i c. Llobregat i entre c. Llobregat i c. Girona
- c. Puigmal
- av. del Ferrocarril

A partir de les 21.30 h i fins al final de la processó, es tallaran:

- c. Mossèn Jacint Verdaguer, entre c. Llobregat i c. d’Antoni Mampel
- c. Antoni Mampel
- c. Barcelona, entre c. Mare de Déu de Montserrat i c. Girona
- la resta de vials travessers

Pel que fa al transport públic, es desviarà la línia L60 en sentit Molins de Rei per la carretera de Sant Boi i la N-340 per arribar a les Fallulles i hi haurà algunes expedicions afectades, amb sortida des de La Vinyala a les 21.02 i 21.47 h.

Les línies L60 en sentit Sant Joan Despí, L61 en sentit Sant Boi i L62 i E20 en sentit Torrelles s'hauran de desviar a partir de les 20.30 h per les carreteres de Sant Boi i de Torrelles fins a La Vinyala.

Pel que fa al SantviBus, les línies SV1 (expedicions 21.10 i 21.55 h) i SV2 (expedicions 21.00 i 21.45 h) circularan pel carrer Llobregat. El SV1 accedirà al barri de Sant Josep pels carrers d'Antoni Mampel, Burgos i Albacete i el SV2 per l’Avinguda del Ferrocarril. Es deixaran de fer les següents parades: Barcelona/Llobregat, Barcelona/Bécquer, Bofarull, Albacete/Molí dels Frares, Albacete/La Capella, Girona i Plaça del Doctor Lagunilla. La sortida del barri de Sant Josep es farà també pel carrer d'Antoni Mampel, des de la parada de Travessera de Barcelona.

Divendres Sant, 19 d’abril

A causa del Via Crucis, el concert de bandes i la Processó de Silenci del Sant Crist es veuran afectats durant gairebé tot el dia els accessos en vehicle a la plaça de la Vila des de les 8 del matí i fins que finalitzi la processó que comença a les 21 h. A partir de les 21.30 h, es tallaran:

- c. Barcelona, entre pl. Catalunya i c. Doctor Robert
- c. Doctor Robert
- c. Mossèn Jacint Verdaguer, entre c. Doctor Robert i pl. de la Vila
- c. Rafael Casanova, entre c. de la Pobla i c. Barcelona
- c. de la Pobla
- c. Nou, entre c. de la Pobla i pl. Catalunya
- la resta de vials travessers

Pel que fa al transport públic, la línia L62 en sentit Barcelona es desviarà pel carrer de Ramon Poch i la carretera de Sant Boi durant tot el dia, tret de les dues darreres expedicions des de La Vinyala de les 22.15 i 23.15 h, que hauran de circular per les carreteres de Torrelles i de Sant Boi, sense passar pel carrer de Rafael Casanova.

Les expedicions de les 21.45 i 22.45 h (hora de pas per Sant Vicenç) de la línia L62 en sentit Torrelles hauran de circular per les carreteres de Sant Boi i de Torrelles fins a La Vinyala.

El SantviBus no circularà el Divendres Sant.

 

Last update 16.04.2019 | 10:36