|
 

El Ple de maig tanca el mandat amb l'aprovació d'un conveni per controlar els mosquits a Sant Vicenç dels Horts

Dilluns, 20 de maig de 2019 a les 09:21

• Les tasques de control es faran mitjançant un acord entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal
• L’última sessió plenària, celebrada el dijous 16 de maig, també va estar marcada pel comiat de les regidores i dels regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig.

El darrer Ple del mandat, celebrat el dijous 16 de maig, va aprovar per unanimitat el conveni entre l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Consell Comarcal del Baix Llobregat per a la realització de les activitats de control de mosquits durant aquest any. L’objectiu del conveni és concretar la campanya de control de mosquits a Sant Vicenç dels Horts i la participació econòmica de l’Ajuntament, que hi aportarà 8.000 euros.
L’última sessió plenària, també va estar marcada pel comiat de les regidores i dels regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig o que ho fan en un lloc simbòlic a la llista del seu partit. Per part de Junts x Sant Vicenç, no repetiran Paco Rodríguez, Paloma Tevar ni Manolo Ortega, mentre que Marta Sugrañes va a la 20a posició de la llista. Tampoc no es presenta el regidor Àlex Aparicio, de Sant Vicenç dels Horts Si Puede, ni la regidora no adscrita Susana Martín.


Preguntes sobre les empreses Ta-tung i Moix
La sessió plenària també va servir per resoldre la darrera ronda de precs i preguntes d’aquests quatre anys. Entre d’altres temes, els grups de l’oposició (PSC i PDeCAT) van preguntar sobre com estava el requeriment de l’informe de compliment del conveni de l’Ajuntament amb l’empresa Ta-tung, instal•lada al municipi ara fa dos anys a la nau que ocupava l’empresa Fercable. Des del PSC, ICV-EUiA i PDeCAT també van preguntar sobre la situació laboral de l’antiga plantilla de Moix, alguns treballadors de la qual encara no han cobrat algunes nòmines. Moix és l’empresa que anteriorment gestionava la neteja municipal.
Pel que fa al tema de Ta-tung, l’alcaldessa, Maite Aymerich, va explicar que la bonificació de la plusvàlua va ser una decisió “encertada”. Cal recordar que l’Ajuntament va bonificar a Fercable la meitat de la plusvàlua per incentivar la venda de la nau i que s’hi pogués instal•lar Ta-tung, empresa capdavantera en menjars preparats orientals. Aymerich va recordar que “en dos anys hem ingressat 764.000 euros, i ara tenim una empresa amb una inversió de 13 milions d’euros al nostre municipi, generadora de treball i d’ocupació, capdavantera en el ram de l’alimentació i amb una nau que complirà el planejament en un espai de 15.000 metres quadrats”. I va cloure: “Podríem no tenir res d’això, i això ho tenim gràcies a la bonificació del 50%”.
El portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Gil, va insistir a demanar l’informe detallat dels acords entre l’Ajuntament i Ta-tung sobre contractacions i activitat econòmica. “El conveni diu que teòricament s’arribarà a 120 treballadors a l’exercici de 2018; l’alcaldessa diu que hi ha 130 contractats. Nosaltres vam demanar un informe on es digués com està l’execució de tot el que és el conveni. Aquest informe no arriba perquè segons el que ens diuen no hi ha informació, però resulta que l’alcaldessa acaba de dir que hi ha certes persones contractades, per tant sí que hi ha informació. Exigim l’informe”.
Llorenç Perarnau, del PDeCAT, va assegurar que des del govern s’han fet malament els números dels beneficis i va reiterar la seva crítica a les formes de la gestió i al conveni amb Ta-Tung. “No s’ha sumat bé. Esteu sumant els 400.000 euros de la plusvàlua i després esteu dient que cada any us imputeu 50.000 euros. Per tant, o sumeu els 400.000 o els 50.000. Són menys de 700.000 euros”, va detallar Perarnau. I va afegir: “Esteu dient que l’empresa es nega a fer una previsió de 2019, però quan va venir bé que la vàreu obligar a fer una previsió perquè hi havia una ordenança que s’havia de complir. Ara es nega i us quedeu tan amples”.
En referència als treballadors de Moix, que ja acumulen més dues nòmines sense cobrar, l’Ajuntament explica que no poden pagar directament els sous endarrerits perquè cometrien prevaricació. El regidor de Serveis Municipals, Fran Infante, va explicar algunes de les mesures i sancions que s’està aplicant a l’empresa: “Hemos retenido las últimas facturas de los últimos dos meses y las dos garantías de los dos concursos que se han hecho [...]. y sólo se le hará efectivo el pago a la empresa Moix cuando se nos demuestre con [documentos] TC1 y TC2 que todos los trabajadores han cobrado”.

Podeu sentir el Ple sencer al podcast de Ràdio Sant Vicenç

Last update 20.05.2019 | 09:47