|
 

L'Àrea Metropolitana lliura a l'Ajuntament el projecte per construir el parc del Molí dels Frares

Dilluns, 20 de maig de 2019 a les 10:39
  • El futur espai verd és el resultat del procés participatiu ‘Molibilitza’t’, que va comptar amb aportacions de la ciutadania i entitats del barri de Sant Josep
  • L’obra, que ascendeix a 485.000 euros (IVA inclòs), crearà quatre grans zones: una gran esplanada de joc, un parc infantil, una plataforma per a esdeveniments i un espai per a jocs polivalents

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha lliurat a l’Ajuntament el projecte de l’obra per construir el parc del Molí dels Frares, just a tocar de l’edifici municipal. L’obra, segons aquest projecte, ascendeix a 485.000 euros (IVA inclòs). El document, que haurà de ser aprovat en els propers dies pel Consistori, recull un plànol exhaustiu on es poden diferenciar quatre grans zones, les quals van ser consensuades amb veïnat i entitats de tot el poble i amb el grup motor de l’Implica’t per Sant Josep, en el procés participatiu Molibilitza’t.


Accedint per l’actual entrada del carrer C del polígon, a mà esquerra hi ha una gran esplanada verda de joc, amb una atracció de pont tirolès. Si es continua per la passarel·la d’accés, a mà dreta, s’arribaria a un segon espai, un parc infantil que quedaria just al davant del restaurant que existeix actualment. Aquest parc infantil disposarà d’un paviment esmorteïdor disgregat, de sorra rentada.


Les altres dues zones que completen l’eix vertebrador del parc són una plataforma per a esdeveniments i un gran espai polivalent per a jocs diversos i amb graderia. Aquest últim espai està ubicat a l’antiga bassa on hi havia l’aigua que movia les rodes del molí fariner. Es vol mantenir així l’essència rústica del molí i recordar el cicle de l'aigua.


A l’extrem oposat del parc, per la banda que toca a la comissaria de Mossos d’Esquadra, es construirà un vial d’entrada i sortida de la residència de la gent gran.

Last update 20.05.2019 | 11:05