|
 

L'Ajuntament condemna l'assassinat masclista d'una dona a Terrassa

Dijous, 20 de juny de 2019 a les 11:18

• El cos de Mònica Borràs ha aparegut a la finca de l’habitatge que compartia amb la seva exparella gairebé un any després d’haver desaparegut

Ahir els Mossos d’Esquadra van detenir Jaume Badiella, exparella de Mònica Borràs, en el marc de la investigació de la desaparició de la dona i després de trobar-ne el que sembla ser el cadàver de Borràs en fer l'escorcoll de la vivenda que compartia amb la seva exparella. Després de diversos mesos d’investigació, els Mossos van aconseguir ahir la autorització judicial per detenir al sospitós. L’home arrestat va ser qui va denunciar la desaparició de la dona, a l’agost de 2018. Durant el registre, en presència del titular del jutjat número 1 de violència masclista de Terrassa i amb el cos a la vista, el sospitós es va enfonsar i va confessar l’autoria del crim. Ara l’autopsia forense està intentant confirmar la identitat del cadàver per confirmar la culpabilitat del detingut.

Si es confirma l’assassinat de Mònica Borràs ja serien 1.000 els feminicidis registrats a l’estadística oficial del Poder Judicial d’ençà que van començar a comptabilitzar-se, l’any 2003. L’estadística només contempla els casos d’assassinades en mans de les seves parelles o exparelles.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts recorda que totes les dones que es troben en situació de violència masclista tenen al seu abast el Servei d’Atenció a la Dona ‘A prop teu’ (SIAD), un espai que acull les dones i on reben tot tipus de suport. El telèfon del SIAD és el 93 602 92 16. A més, l'Institut Català de la Dona disposa d'un telèfon d'atenció les 24 hores del dia, gratuït i confidencial per atendre les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones: 900 900 120.

 

Last update 20.06.2019 | 13:07