|
 

Es constitueixen els plenaris de l'Àrea Metropolitana i del Consell Comarcal

Divendres, 26 de juliol de 2019 a les 11:27
  • Diversos regidors vicentins, encapçalats per l’Alcalde, representaran els interessos de l’Ajuntament i de la ciutadania en aquests ens supramunicipals

Com a resultat de les eleccions municipals del 26 de maig i de la presa de possessió dels regidors i regidores en cada ajuntament, s’han pogut configurar els plenaris i els governs de les dues administracions supramunicipals que donen servei a la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts: l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. En ambdós ens la ciutat i els seus interessos hi seran representats gràcies a la presència de regidors i regidores vincentins.

Pel que fa a l’Àrea Metropolitana, l’alcalde Miguel Comino i el regidor d’Economia i Hisenda, Xavier Gómez, formaran part del plenari de l’ens. L'AMB té competències en tres àmbits: ordenació del territori, urbanisme i infraestructures d'interès metropolità, fet pel qual és molt rellevant que la ciutat hi estigui representada i faci valer els seus interessos en aquestes matèries.

Per altra banda, el govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha quedat configurat gràcies a un acord entre el PSC, En Comú i JxCAT, fet que ha suposat que el regidor d’ECG a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Jordi Gil, serà el vicepresident segon del Consell Comarcal i el responsable d’Educació, Cultura i Memorial Democràtic. Per la seva banda, les regidores Mireia Vergés (PSC) i Maite Aymerich (ERC) han estat designades conselleres i conformaran el Plenari de l’ens. El Consell Comarcal del Baix Llobregat s’encarrega d’avaluar les necessitats dels municipis, en especial dels més petits, i oferir-los assessorament i serveis per tal de realitzar projectes en matèria de serveis socials, ocupació, medi ambient, cultura, joventut i igualtat, entre d’altres.

Last update 26.07.2019 | 11:49