|
 

L'Ajuntament condemna l'assassinat masclista d'una dona a Madrid

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 10:40
  • Un home de 43 anys ha estat detingut després de matar la seva parella davant de les seves filles petites

24 hores després del terrible feminicidi ocorregut a Pontevedra , hem de lamentar un nou assassinat masclista, aquest cop a la ciutat de Madrid. La Policia Nacional ha detingut un home de 43 anys, després que presumptament hagi assassinat a la seva parella, una dona de 31 anys. Els fets han succeït al domicili on també s’hi trobaven les dues filles de la víctima, de 8 i 10 anys, que han presenciat els fets i són qui han trucat als serveis d’emergència. L’home figurava en el sistema de seguiment dels casos de violència de gènere, i ha quedat detingut automàticament.

La dona assassinada a Madrid és la víctima 41 per violència masclista des de començaments d'any, la pitjor dada des de fa cinc anys. A més, cal remarcar una altra conseqüència de la violència masclista que molts cops passa desapercebuda: des del 2013 hi ha 257 nens i nenes que s’han quedat orfes per culpa dels assassinats masclistes.

L’Ajuntament recorda de nou la rellevància de la constitució de la Plataforma d’Emergència Feminista 20S de Sant Vicenç dels Horts. El consistori i una desena d’entitats locals han convocat la Nit Violeta pel proper divendres 20 de setembre , una marxa nocturna per alçar la veu i visibilitzar el compromís col·lectiu contra la violència patriarcal.

Last update 18.09.2019 | 10:42