|
 

L'Ajuntament realitza treballs de neteja i seguretat del gual del riu

Dijous, 19 de setembre de 2019 a les 20:42
  • Els operaris acompanyats de maquinària especialitzada han tret totes les pedres que s’havien acumulat a sota d’aquest pas a nivell

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha enllestit diversos treballs de neteja i reforç de la seguretat del gual inundable del riu Llobregat, que uneix la població amb els municipis de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat. Atès les darreres tempestes que van tenir lloc a finals d’agost i principis de setembre, s’havien acumulat força canyes i fang a aquest pas a nivell, i a sota s’hi havia acumulat moltes pedres. Amb el suport de maquinària especialitzada s’han retirat tots aquests materials, amb especial cura als rocs de sota el gual, una tasca complicada per la força amb que baixa l’aigua darrerament.

El pas a nivell està format per una plataforma transitable de 4 metres, donant una amplada suficient pel creuament simultani de vianants i bicicletes. La iniciativa va néixer, per una banda, de la voluntat dels Ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat per donar continuïtat a l’eix de vianants i bicicletes que ve al llarg del riu per relacionar-se amb els espais fluvials, i per altra, consolidar i establir un nou enllaç del riu amb els municipis veïns.

Donada la complexitat dels treballs i que la iniciativa va tenir un origen compartit amb els altres dos municipis, l’Ajuntament està promovent que s’estableixi un acord de col·laboració per tal que els tres ajuntaments es coresponsabilitzin del manteniment d’aquest gual inundable.

Last update 19.09.2019 | 20:48