|
 

Sant Vicenç dels Horts celebra demà el Dia Europeu sense Cotxes amb diversos tallers i una exposició sobre el vehicle elèctric i l'autoconsum escolar

Dissabte, 21 de setembre de 2019 a les 12:35
  • Les activitats es faran de 10 a 13 h a la plaça de la Vila i s’adrecen a persones de totes les edats

Demà diumenge, Dia Europeu sense Cotxes, Sant Vicenç dels Horts acollirà diverses activitats al carrer relacionades amb la mobilitat elèctrica i la sostenibilitat. De 10 a 13 h, a la plaça de la Vila hi haurà una exposició sobre el vehicle elèctric i l’autoconsum solar a través de plaques. També hi haurà un taller per a totes les edats on es faran adhesius i cartells amb consignes reivindicatives referents a la mobilitat sostenible i a la lluita contra el canvi climàtic.

El programa d’activitats està organitzat per l’Ajuntament, l’Associació Nacional d’Autoconsumidors i el moviment Fryday for Future SVH.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espai Natural, María Peláez, ha animat a la ciutadania “a participar en una jornada que ha de servir per despertar consciències en la lluita contra el canvi climàtic, hem de vetllar pel manteniment de l’ecosistema i no hipotecar la vida de les generacions futures”. Peláez ha recordat en aquest sentit que s’està treballant “per obrir un espai de participació ciutadana que porti a la declaració d’emergència climàtica a Sant Vicenç dels Horts abans que acabi 2019”.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat i Transport Públic, Isidre Bautista, ha insistit “en la importància de reduir les emissions de CO2 fen servir fórmules de transport alternatives als vehicles que contaminen, com ara el cotxe elèctric, la bicicleta o l’ús del transport públic”. “Demà”, ha afegit, “tindrem una bona oportunitat de comprovar els beneficis del vehicle elèctric, cada cop més present a les nostres ciutats”.

L’activitat de demà s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat, que té per objectiu promoure desplaçaments més sostenibles, segurs i saludables. Durant aquests dies i els posteriors hi ha organitzades diverses activitats lúdiques i de conscienciació a les quals l’Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a participar-hi.

16a BaixCicletada

El diumenge 29 de setembre se celebrarà la popular BaixCicletada, on ciclistes de diversos municipis del Baix Llobregat de diferents edats pedalaran fins al Parc de Torreblanca. Enguany, Sant Vicenç dels Horts s’hi uneix per segona vegada i la sortida des del nostre municipi serà a la plaça de la Vila, a les 10 h. L’itinerari és d’uns 15,2 km des de Sant Vicenç dels Horts i les inscripcions les podeu fer aquí i també mitja hora abans de l’inici. A l’arribada al parc de Torreblanca hi haurà activitats d’animació i tallers, avituallament i sorteig de bicicletes i altres regals entre totes les persones participants. Podeu consultar l’itinerari de la BaixCicletada aquí .

El dissabte passat, 14 de setembre, es va celebrar la Festa Adiscap per la diversitat funcional a la plaça de Narcís Lunes. La festa va comptar amb exhibició de ball, tallers, handbikes, actuacions i animació infantil.

Trobareu tota la informació d’aquestes activitats i altres accions programades per la Setmana de la Mobilitat Sostenible en aquest apartat del web municipal.

Last update 21.09.2019 | 13:02