|
 

L'increment d'efectius policials, tema destacat de la primera Junta Local de Seguretat del mandat

Dimecres, 25 de setembre de 2019 a les 18:43
  • Aquest matí s’ha celebrat la primera reunió d’aquest òrgan, presidida pel subdelegat del Govern central a Barcelona, Carlos Prieto
  • L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, sol·licita millores a la comissaria de Mossos d’Esquadra del municipi i un increment dels seus efectius
  • El batlle vicentí també ha informat de la convocatòria de 12 noves places de Policia Local abans que acabi 2019

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i el subdelegat del Govern central a Barcelona, Carlos Prieto, han presidit aquest matí la primera Junta Local de Seguretat del mandat, on s’ha parlat de mesures per millorar la seguretat al municipi, en concret de l’increment d’efectius policials. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat la necessitat que hi hagi més agents dels Mossos d’Esquadra a Sant Vicenç dels Horts, així com que es facin millores a la comissaria autonòmica, especialment perquè hi hagi espais habilitats per deixar les persones detingudes. D’aquesta manera, la patrulla de la Policia Local no s’hauria de desplaçar a Sant Feliu de Llobregat, absentant-se del municipi en un tràmit que pot durar al voltant de l’hora i mitja.

Comino també ha recordat que l’Ajuntament està treballant des del primer dia de mandat per ampliar la plantilla de la Policia Local i recuperar així el model de proximitat, amb més patrulles a peu de carrer. El 26 de juliol es van incorporar 10 agents de la Policia Local i a més el consistori ha fet una modificació de l’oferta pública per poder convocar 12 noves places (nou d’agent i tres de caporal) abans que acabi 2019. “Ens obsessiona tenir tota la plantilla al complert”, ha dit Comino, que ha admès que “també l’Ajuntament té feina per endavant”.

L’alcalde ha insistit que “Sant Vicenç dels Horts és un poble segur” i que la mitjana dels fets delictius està “molt per sota” de la província de Barcelona, de la Regió Metropolitana Sud i de tot Catalunya. “El nostre objectiu és que la gent no només estigui segura, que ja ho està, sinó que a més a més se senti segura”, ha afegit.

Cada tres mesos i amb assistència de la ciutadania

L’alcalde també ha destacat el seu “compromís” d’organitzar la junta de seguretat cada tres mesos, com marca la llei: “Aquesta és la línia que nosaltres volem posar en marxa, la de la bona coordinació, normalitzada, de tots els cossos de seguretat que tenen competències a Sant Vicenç.” I ha anunciat que algunes juntes podrien comptar amb assistència de ciutadania: “On detectem que hi ha una situació que cal afrontar [...] en alguna zona del municipi, està bé que la gent implicada, les associacions, la societat civil d’aquella zona pugui venir i participar, conèixer de primera mà les dades i aportar el seu punt de vista”.

L’última Junta Local de Seguretat de Sant Vicenç dels Horts es va celebrar el 3 de desembre de 2018.

Mobilitat

Prèviament a la Junta de Seguretat, l’alcalde li ha traslladat al subdelegat del Govern altres temes destacats del municipi referents a la mobilitat, com ara les millores que s’han de realitzar a l’entorn de la rotonda de les Ovelletes i que estan pendents d’una signatura d’un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Diputació de Barcelona. Les obres han de servir per desdoblar el ramal de connexió entre la carretera de Sant Boi (BV-2002) i l'autovia A2, així com la semaforització de la rotonda de les Ovelletes, la qual connecta la BV-2002 amb l'A2 i la B23. La Diputació s'encarrega de la redacció del projecte executiu de l'ampliació de la rotonda i el desdoblament del vial de connexió, així com de la licitació, adjudicació i execució de les obres, mentre que el Ministeri de Foment aportarà els recursos per a l'execució de l'obra corresponents als trams de la seva titularitat. Aquesta actuació reduirà el col·lapse de la rotonda i dels accessos a l’autovia i l’autopista en hores punta i millorarà la mobilitat dels veïns i veïnes d’altres poblacions, com Torrelles, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi.

L’alcalde també ha demanat millores al pont que connecta Sant Vicenç dels Horts amb Molins de Rei, a la N-340, de manera que s’habilitin carrils de pas per a vianants i per a ciclistes.

 

Last update 25.09.2019 | 18:59