|
 

L'alcalde Miguel Comino és nomenat membre de l'executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Dijous, 26 de setembre de 2019 a les 12:19
  • Aquesta entitat està formada per ajuntaments i altres administracions públiques que destinen part del seu pressupost a projectes de solidaritat i cooperació

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) va celebrar el 25 de setembre la seva Assemblea General on va escollir la nova directiva de l’entitat. Dins de la comissió executiva hi serà representat Sant Vicenç dels Horts, ja que l’alcalde Miguel Comino hi ha estat nomenat membre. El FCCD és una organització formada per ajuntaments i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

Sant Vicenç dels Horts és un municipi compromès amb la solidaritat i la cooperació, i desenvolupa diversos projectes en aquest sentit. Per exemple, cada any organitza la Quinzena de la Solidaritat , un esdeveniment que inclou el Cicle de Cinema Solidari, la Fira de la Solidaritat o l’acollida dels activistes internacionals que formen part de la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans. A més l’Ajuntament i diverses entitats treballen conjuntament a la Taula de la Solidaritat, d’on en neixen diverses iniciatives en aquest sentit.

L’alcalde, Miguel Comino, ha explicat que «Sant Vicenç dels Horts és una ciutat solidària i compromesa amb la justícia social, i formar part activa de l’executiva del Fons ens permet seguir impulsant projectes de cooperació i implicant la nostra ciutadania en iniciatives d’aquest àmbit».

La nova executiva del FCCD està liderada per l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, la vicepresidència ha recaigut en l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, la secretària és l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i la tresorera és la tinent d’alcalde de Sant Boi de Llobregat Alba Martínez que repeteix responsabilitats.

Last update 26.09.2019 | 12:22