|
 

L'Ajuntament incrementarà el nombre de policies locals fins completar la totalitat de la plantilla del cos

Dijous, 10 d'octubre de 2019 a les 11:35
  • El 22 d’octubre hi haurà noves proves d’agents locals i, per 2020, ja s’han previst 360.000 euros per noves contractacions
  • L’alcalde, Miguel Comino, s’està reunint amb representats d’entitats i del veïnat per trobar una solució conjunta als incidents de Can Ros
  • El batlle vicentí es trobarà el 18 d’octubre amb el Delegat del Govern de la Generalitat per tractar de temes de seguretat

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts continua treballant per reforçar la seguretat al municipi i, especialment, al barri de Can Ros, que a inici de setmana va viure un episodi de violència produït per una baralla entre dos homes a la rambla del Llobregat. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha anunciat avui que ja s’ha pressupostat l’increment de diners necessari per cobrir la totalitat de la plantilla orgànica de la Policia Local.

En aquest sentit, al pressupost de 2020 es preveu un increment de 360.000 euros per recuperar tota la plantilla de la Policia Local. Això permetrà contractar 5 agents i 2 caporals més, fins arribar a cobrir les 47 places de policia de la plantilla orgànica. De fet, des de juny de 2019, ja s’ha incrementat la plantilla de 32 a 40 agents i el 22 d’octubre hi haurà noves proves de selecció. L’alcalde agreix i valora “la tasca de la Policia Local per garantir la seguretat de tota la població, malgrat la falta d’efectius que ha patit en els últims anys”.

El dia de l’incident a Can Ros la Policia Local es va coordinar amb Mossos d’Esquadra i a més, en el moment dels fets, els agents locals estaven al CUAP El Serral custodiant a dues persones detingudes per un altre fet delictiu a la població. De fet, en aquells moments va arribar al Serral un dels dos homes implicats a la baralla de Can Ros i la Policia Local es va fer càrrec d’atendre a aquesta persona.

Reunions amb veïnat i Delegació del Govern

D’altra banda, l’alcalde s’està reunint aquests dies amb representants d’entitats i de tot el veïnat del barri de Can Ros amb l’objectiu de trobar solucions conjuntes a les inquietuds sobre la seguretat del barri arran de l’últim incident, en què un detingut va trencar amb el cap els vidres d’un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Paral·lelament, també s’ha previst una reunió pel 18 d’octubre amb el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, per tractar sobre temes de seguretat, entre d’altres qüestions. L’alcalde ha tornat a demanar un increment dels efectius de Mossos d’Esquadra, així com diverses millores a la comissaria del cos autonòmic, com ja va fer a la Junta Local de Seguretat que es va organitzar el 26 de setembre i que va comptar amb el Subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carles Prieto.

Aquell dia, l’alcalde ja va assenyalar la necessitat que hi hagi més agents de Mossos i que la comissaria disposi d’espais habilitats per deixar les persones detingudes. D’aquesta manera, la patrulla de la Policia Local no s’hauria de desplaçar a Sant Feliu de Llobregat, absentant-se del municipi en un tràmit que pot durar al voltant de l’hora i mitja.

Last update 10.10.2019 | 19:53