|
 

L'Ajuntament fomenta la inserció social i laboral dels i les joves que no obtenen l'ESO

Dijous, 24 d'octubre de 2019 a les 17:11
  • El consistori subvenciona part del Programa de Formació i Inserció que es realitza al centre Salesians, amb el que l’any passat 15 joves van reorientar les seves expectatives acadèmiques

Des de fa quatre cursos acadèmics l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts subvenciona part del PFI (Programa de Formació i Inserció) que cada any els Salesians ofereixen als i les joves menors de 30 anys que no han obtingut el graduat en ESO. D’aquesta manera, gràcies a la col·laboració entre totes dues entitats i la participació aquest darrer any del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, aquests nois i noies tenen una nova oportunitat d’incorporar-se al sistema educatiu reglat. El programa que desenvolupen és el de Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, i en ell els alumnes desenvolupen competències per aplicar a la fabricació mecànica, la soldadura i la electricitat, a més a més d’acompanyar-los i ajudar-los en coneixements transversals que els facilitin la continuïtat en un nou itinerari formatiu per a ells i elles.

En el curs passat van cursar el PFI 15 joves, i tots ells el van finalitzar i han seguit amb els estudis o han trobat feina. Les persones que superen el PFI amb una nota superior a 8 tenen accés directe a entrar a un cicle de Grau Mig, d’aquesta manera les dades representen un èxit en inserció, tant acadèmica com laboral. En aquest cas concret la majoria d’ells i elles s’han incorporat a un cicle de GM (8), altres repeteixen o es preparen proves d’accés als graus (5) i altres s’han incorporat al món laboral (2).

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha explicat que «considerem aquest programa un veritable èxit, ja que joves que no acrediten els estudis obligatoris puguin reprendre un itinerari és un dels nostres objectius principals. Esmerçarem els esforços necessaris per lluitar contra l’abandonament escolar a més d’aconseguir millorar la inserció laboral i les carreres professionals de vicentins i vicentines.»

A més d’aquest PFI d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques que ofereix el Col·legi Salesians, al municipi s’oferta des de fa més de 10 anys un PFI-PTT municipal amb un doble itinerari: Auxiliar de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics i Auxiliar de pastisseria i fleca. Cada itinerari oferta 16 places alumnes en cada grup.

Last update 28.10.2019 | 10:06