|
 

Els criteris en l'atorgament de subvencions i la neteja de la ciutat, temes claus del Ple municipal

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 11:40
  • Es debatrà l’aprovació del Pla Estratègic de Subvencions pels exercicis 2020 a 2023 i la modificació del contracte per al servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans

El penúltim Ple municipal de l’any, que se celebrarà aquest dijous 21 de novembre, tractarà sobre temes destacats com la transparència en l’atorgament de subvencions i la millora de la neteja del municipi.

La sessió plenària debatrà en primer lloc l’aprovació del Pla Estratègic de Subvencions pels exercicis 2020 a 2023, un document promogut per l’equip de govern que té com a finalitat dotar d’una major transparència la despesa pública que tingui caràcter de subvenció, i aconseguir un increment dels nivells d’eficiència i eficàcia en la seva gestió. El document recull els objectius i criteris amb els quals s’atorguen ajudes a les entitats i altres col·lectius anualment.

En segon lloc el Ple debatrà dues propostes de millora de la neteja del municipi. Per una banda els grups polítics es plantejaran l’ampliació de la pròrroga del contracte del servei de neteja integral dels centres escolars, biblioteca municipal Les Voltes, Forn Romà i Policia Local de l’Ajuntament. Per l’altra, es debatrà la modificació del contracte per al servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans del municipi, amb el qual l’empresa concessionària es proveirà de 5 nous vehicles més eficients energèticament, menys sorollosos i que permetran un servei més efectiu.

Més enllà d’aquests temes, el Ple també debatrà l’aprovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i els Ajuntaments de Viladecans, Gavà, Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí per desenvolupar un projecte de cooperació al Marroc, en concret a Menara-Jusur (Marràqueix) pels anys 2019-2020, per dur a terme projectes de participació ciutadana en aquesta regió del país africà.

Participació al ple

La sessió plenària comença a les 19 h, però prèviament, a les 18 h, l'Ajuntament convoca una audiència pública oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Així doncs, hi haurà un primer espai d'una hora perquè els veïns i veïnes s'adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.

Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple (19 h). Com estableix el Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació i/o interès directe, adreçant una petició per escrit fins abans de les 14 h del dia anterior al que tingui lloc el Ple. Addicionalment, al finalitzar la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.

Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç (www.radiosvh.info i 90.2 FM) i a l’ACA Sant Vicenç TV (canal 21).

Last update 21.11.2019 | 11:42