|
 

Un total de 18 persones en situació d'atur entraran a treballar a l'Ajuntament gràcies al programa Treball i Formació

Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 12:19
  • S’ofereix formació professional i la possibilitat d’un contracte laboral a persones aturades en risc d'exclusió social, majors de 45 anys i dones
  • La selecció dels curriculums que entren en el procés de selecció la realitzarà el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)

La nova edició del programa Treball i Formació donarà oportunitats laborals a 18 persones que es troben en situació d’atur i que treballaran entre 6 i 12 mesos a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta iniciativa ofereix formació professional i/o transversal, així com la possibilitat d’un contracte laboral, fet que suposa una millora de l’ocupabilitat de les persones beneficiàries. Hi ha tres línies d’ajuts:

  • Línia PANP: adreçat a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajuts, preferentment més grans de 45 anys. S'han contractat 9 persones en aquesta línia.
  • Línia PRGC: per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania. S'han contractat 6 persones en aquesta línia.
  • Línia DONA: per a dones en situació d’atur. S'han contractat 3 persones en aquesta línia.

La selecció dels curriculums que entren en el procés de selecció l’està realitzant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Per la selecció final es valorarà que es compleixin els criteris socials definits pel Consell Econòmic i Social de Sant Vicenç dels Horts i els criteris establerts a la convocatòria.

El programa Treball i Formació està subvencionat pel SOC i també rep el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social del Gobierno de España i del Fons Social Europeu. El regidor de Promoció de l’Ocupació, Xavi Gómez, ha explicat que «aquest programa és una garantia d’igualtat d’oportunitats, les formacions són de molta qualitat i permeten treballar per facilitar la
reincorporació al mercat de treball d’aquestes persones».

Les persones que finalment entrin a treballar començaran a finals de desembre, i la  durada de la contractació serà d’entre 6 i 12 mesos. Les persones desenvoluparan  tasques dins de l’Ajuntament a la vegada que realitzaran una formació  professionalitzadora i/o transversal.

Last update 28.11.2019 | 07:33