|
 

Aquest diumenge s'inicia el procés de peatonalització de Vila Vella

Divendres, 29 de novembre de 2019 a les 15:10

Es tancarà al trànsit part del centre de la ciutat per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

A partir d’aquest diumenge gran part de Vila Vella quedarà tancat al trànsit de vehicles, tot convertint-se en una gran zona de vianants gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta dels carrers de Mossèn Josep Duran, Francesc Moragas, Nou i Nadal, així com de les places de Catalunya i Sant Jordi.
Aquest tancament servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats.

Activitats de dinamització
Demà dissabte ja hi haurà una gran festa per donar el tret de sortida al procés de vianalització. D’11.30 a 13.30 h, hi haurà un taller d’elaboració de calendari d’advent, al carrer de Mossèn Josep Durant. A les 13.30 h, hi haurà música, tallers i jocs infantils a la plaça de Sant Jordi.
Podeu consultar la resta d’activitats del mes de desembre en el document adjunt.

Zona de baixa emissió
Les zones de baixes emissions són zones urbanes d’atmosfera protegida, establertes per l’Àrea Metropolitana i l’Ajuntament per reduir la contaminació, atès que excedir els límits de gasos establerts per llei provoca més de 3.000 morts prematures a l’any a l’entorn metropolità. A tot Europa hi ha més de 200 zones d’aquest tipus des de fa més de 20 anys. A l’entorn de Barcelona ja n’hi ha o estan en tràmit de crear-se. És el cas de Sant Boi, Sant Just, Sant Joan Despí, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Ripollet i Sant Cugat.

Qui hi podrà accedir amb vehicle?

• Les persones que tinguin un vehicle amb l’impost de circulació domiciliat en una adreça de la zona.
• Les persones que acreditin que aparquen en la zona, malgrat no tenir domiciliat el seu cotxe en aquesta.
• Les persones residents a la zona afectada i que no tinguin cap vehicle domiciliat a la zona, podran acreditar-ne un per accedir-hi.
• Transport públic, serveis municipals i serveis d’emergència, les 24 hores.
• Vehicles de càrrega i descàrrega, de 9.30 a 11.30 h.

Last update 29.11.2019 | 15:29