|
 

L'Ajuntament impulsarà noves polítiques per fomentar l'accés a l'habitatge

Dimecres, 4 de desembre de 2019 a les 08:50
  • S’iniciarà un estudi sobre el parc immobiliari del municipi posant èmfasi en les dificultats de les famílies per trobar una llar, que serà la base d’un seguit de noves propostes per intentar resoldre aquesta situació

L’accés i la permanència en l’habitatge és una de les dificultats que es troben els i les joves i les famílies que s’està accentuant en els darrers anys, i on els ajuntaments tenen un paper limitat per intervenir-hi. Malgrat això, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts impulsarà un estudi d’investigació social per avaluar el fenomen de la exclusió residencial i poder dur a terme noves propostes per fomentar l’accés a l’habitatge i revertir en la mesura del possible aquesta realitat de dificultat. Per a fer-ho, la Junta de Govern ha aprovat la licitació per la realització d’un estudi d’anàlisi i diagnosi exhaustiu que serà la base per a implementar noves polítiques en matèria d’habitatge.

Aquesta diagnosi social se centrarà en el fenomen de l’exclusió residencial al municipi, i plasmarà les dificultats de les persones amb la situació actual del parc immobiliari, marcat per la poca oferta d’habitatges de lloguer. A continuació, l’estudi farà una proposta d’accions que es puguin realitzar a nivell municipal, per implementar noves polítiques d’habitatge.

La regidora d’Habitatge Social, Maria Peláez, ha explicat que «no ens podem resignar amb aquesta situació difícil en la que moltes famílies es troben excloses de l’accés a l’habitatge. El compromís del govern és buscar totes les vies possibles perquè, des de l’ajuntament, puguem començar a revertir aquesta situació».

Per altra banda, el consistori oferirà un nou servei d’acompanyament i assessorament a les famílies que es troben acollides en els habitatges municipals destinats a emergències socials de la ciutat. La Junta de Govern ha aprovat la convocatòria pública d’un concurs per a contractar un equip d’intervenció social, que pugui fer el seguiment i intervenir en marcar una orientació i un itinerari específic per a cada família perquè puguin millorar la seva situació d’emergència, fomentar la seva autonomia i puguin abandonar aquest habitatges destinats a acollida temporal.

 

Last update 04.12.2019 | 08:55