|
 

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts concedeix 685 ajudes per pagar l'IBI i la taxa d'escombraries

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 11:07
  • S’han atorgat a veïnes i veïns amb escassa capacitat econòmica per ajudar-los al pagament d’aquests tributs, amb la subvenció de fins el 50%

La Junta de Govern ha aprovat la concessió de subvencions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i la Taxa de Residus a famílies amb escassa capacitat econòmica per l’any 2019. En concret s’han atorgat 685 ajudes, per un import de 151.117.76 euros.

La regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés, ha explicat que «el consistori garanteix que el pagament dels tributs municipals no suposi una càrrega excessiva per a les famílies vulnerables. Som un govern amb sensibilitat social i fomentem la igualtat d’oportunitats».

Aquestes ajudes subvencionen entre un 40% i un 50% la quota del rebut de l’IBI i de la taxa de residus de l’habitatge habitual, segons el nivell d’ingressos bruts de les persones sol·licitants durant el 2018. Per formar part de la convocatòria, la persona sol·licitant de l’ajuda ha de ser la propietària de l’habitatge i estar-hi empadronada, i no superar uns llindars d’ingressos especificats a la convocatòria. A més, els titulars d’habitatges que formin part de la borsa de lloguer municipal o que els cedeixen temporalment a l’Ajuntament també es beneficien d’una bonificació del 50% de la quota del rebut de l’IBI.

L’Ajuntament publica anualment una guia amb totes les ajudes i subvencions socials que ofereix a la ciutadania, des d’ajudes a l’escolarització fins al pagament del lloguer de l’habitatge habitual. D’aquesta manera les persones que ho necessiten tenen una publicació on es recull el suport que els pot oferir el consistori. Podeu consultar aquesta guia aquí

Last update 12.12.2019 | 11:10