|
 

La Generalitat tanca els CAP de Vila Vella i Torrelles i concentra el seu personal sanitari al CUAP El Serral

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 10:06
  • Aquesta mesura busca garantir les condicions de seguretat en la prestació sanitària, la disponibilitat de professionals i la prioritat del suport a l’atenció a domicili i a residències
  • Les urgències de dones embarassades que porten el seguiment a l’Hospital de Sant Boi s’atendran a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a Esplugues

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit unificar els serveis assistencials de Sant Vicenç dels Horts en un sol centre, el CUAP El Serral. Això suposa que el CAP Vila Vella roman tancat des d’aquest dimecres, 25 de març, i fins a nou avís. Per fer front a la situació d’excepcionalitat provocada pel COVID 19, s’apliquen mesures als centres sanitaris segons la disponibilitat de professionals i per garantir la seguretat en la prestació de l’assistència sanitària. Al mateix temps, el personal sanitari que presta atenció presencial es concentra als punts d’atenció continuada (PAC) i als Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) determinats, com és el cas d’El Serral. La resta de professionals prestaran suport a centres sociosanitaris, hospitals, residències o altres espais que s'habilitin.

La Generalitat ha informat d'aquesta decisió al comitè d'emergència municipal, que es reuneix cada dia de manera telemàtica per fer seguiment de la crisi i prendre les mesures adients. Un cop coneguda la nova organització de l’assistència sanitària a Sant Vicenç dels Horts, el comitè ha activat el circuit per informar-ne a la població.

Salut recomana fer servir totes les eines de consulta sanitària no presencial que hi ha a l’abast de la ciutadania: La Meva Salut i l’eConsulta de manera específica, i l’app Stopcovid19 per fer seguiment dels símptomes de la malaltia.

Les persones que ho necessitin es poden adreçar al CUAP El Serral, a la ctra. de Sant Boi, 59-61, durant les 24 hores del dia. Telèfons: 93 672 48 59 / 93 672 48 60 / 93 672 48 61

Urgències pediàtriques

Pel que fa a les urgències pediàtriques, cal adreçar-se a urgències de l’Hospital de Sant Boi. En cas que el nen o nena hagi d’ingressar a l’hospital, el traslladaran a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a Esplugues.

Per a qualsevol dubte sobre les urgències pediàtriques es pot contactar amb l’Hospital de Sant Boi als telèfons 677 227 776 i 677 297 646.

Urgències de dones embarassades

En el cas de les dones embarassades que porten el seguiment a l’Hospital de Sant Boi, si tenen alguna situació d’urgència relativa a l’embaràs (pèrdues, contraccions abans d’hora, part imminent, etc.), s’hauran d’adreçar a les urgències de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a Esplugues, en lloc de dirigir-se a l’Hospital de Sant Boi.

Els controls ambulatoris de dones embarassades que es fan a les Consultes Externes (visites, ecografies, corretges, etc.) es mantenen sense canvis i es continuaran atenent a l’Hospital de Sant Boi.

Per a qualsevol dubte relacionat amb l’assistència a dones embarassades a l’Hospital de Sant Boi, hi ha disponible un telèfon de guàrdia, amb atenció les 24 hores del dia: 677 22 69 89.

Last update 25.03.2020 | 10:12