|
 

El servei de bus urbà i interurbà ajusta els horaris i permet l'ús gratuït del transport durant el confinament

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 18:22
  • Els horaris de les línies SV1, SV2 i SV3 seran els dels dissabtes, excepte algunes expedicions
  • Es podrà accedir al servei de manera gratuïta sempre que el desplaçament sigui per causa justificada

El servei bus urbà i interurbà s’adapta a les restriccions de mobilitat establertes per l’Estat d’Alarma davant de la crisi sanitària causada pel coronavirus. Això comporta una reducció del servei, com a conseqüència de la limitació de personal per prestar només els serveis necessaris. Alhora, l’accés al servei de bus urbà i interurbà serà gratuït per la ciutadania que hagi de desplaçar-se per causa justificada. Les persones usuàries accediran al vehicles i els conductors emetran un bitllet que en cap cas s’entregarà al passatge, sinó que es guardarà per poder fer un control d’ocupació. Pel que fa als desplaçaments en FGC i metro, s'haurà de validar qualsevol títol, però no es descomptarà el viatge.

Canvis en les línies del SantviBus
Durant els darrers dies, l’Ajuntament ha realitzat un estudi de l’ús de les línies urbanes, per tal de reduir aquelles en les quals l’ús hagi estat poc o nul. Els principals ajustos al servei de bus urbà i interurbà són:

Des del dijous 2 d’abril, els dies laborables i els dissabtes es seguirà oferint a les línies SV1, SV2 i SV3 l'horari de dissabtes, excepte les següents expedicions: SV1 17.55 i 20.35 h, SV2 17.05, 19.45 i 21.00 h, SV3 8.15, 16.00, 18.40, 20.00 i 21.20 h. El barri de Sant Roc seguirà comptant els dies laborables amb la línia L61, que variarà els seus horaris a partir del 6 d'abril, i els dissabtes amb la línia SV4, excepte les expedicions de les 16.45, 19.25 i 20.45 h. Podeu consultar els horaris especials a l'arxiu adjunt .

Les línies de bus interurbà modificaran lleugerament els horaris a partir del 6 d'abril. La línia nocturna N41 deixarà de circular les nits de divendres i dissabte. Podeu consultar els horaris al web de Soler i Sauret .

L’ocupació dels vehicles serà limitada. Es manté la mesura de garantir una ocupació que no superi el terç de la capacitat dels vehicles en tots els serveis de transport públic.

El regidor de Mobilitat, Antolín Jiménez, ha destacat que "el servei de transport urbà està fent un esforç molt important per garantir la mobilitat d'aquelles persones que han de realitzar serveis essencials". "És per això", ha afegit, "que des de l'Ajuntament fem una crida a la responsabilitat de tota la ciutadania, perquè es continuï quedant a casa i només faci els desplaçaments estrictament necessaris".

Mentre duri el Decret d'Alarma només es permet que la ciutadania circuli per la via pública si és per treballar en un sector essencial. En aquests casos, es recomana disposar de la declaració responsable . El RDL 10/2020 també estableix altres supòsit en què es pot sortir al carrer: per comprar aliments o productes de primera necessitat, per anar a cuidar persones dependents a càrrec o per treure a passejar un animal de companyia, principalment.

Last update 02.04.2020 | 15:32