|
 

La mobilitat s'adapta per facilitar la reobertura comercial

Diumenge, 24 de maig de 2020 a les 18:41

· Els autobusos urbans i interurbans circularan entre el 80% i el 90% els dies laborables. Els viatges seran gratuïts per a les persones amb el Carnet de bus urbà.

· Les persones que comprin als comerços vicentins tindran mitja hora gratuïta de zona blava.

· Consulteu aquí les principals novetats de la fase 1

Sant Vicenç dels Horts adapta la mobilitat per facilitar l’accés al comerç local durant la desescalada de les mesures de confinament. El pas a la fase 1 comportarà que els autobusos urbans i interurbans circularan amb el servei entre el 80% i 90% de la seva freqüència habitual. A partir del dilluns 25 de maig, el SantviBus farà 53 expedicions durant els dies laborables, assolint un 85,5% del servei, mentre que els dissabtes hi haurà 29 expedicions, amb un 69% del servei. A més, el SantviBus manté la gratuïtat del servei per a les persones titulars del Carnet de bus urbà (empadronades a Sant Vicenç dels Horts, majors de 60 anys o amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, i amb un salari igual o inferior al Salari Mínim Interprofessional).

Horaris del SantviBus

En el cas del SantviBus, l'horari dels dies laborables serà l'habitual amb poques excepcions. El barri de Sant Roc seguirà comptant els dies laborables amb la línia L61.

L’horari dels dissabtes es manté com fins ara, també amb algunes excepcions. Els horaris actualitzats dels autobusos urbans  es poden consultar a SantviBus .

 

Els horaris actualitzats dels autobusos interurbans  es poden consultar a www.solerisauret.com

Mitja hora gratis a la zona blava

Per facilitar la rotació de vehicles en les zones comercials, el 25 de maig es torna a activar el pagament de la zona blava, que ha estat gratuïta durant més de dos mesos de confinament per ajudar a reduir els desplaçaments. Ara que l’activitat comercial es torna a activar, cal recuperar la rotació de vehicles per facilitar l’accés a les botigues. Per això, el comerç local repartirà tiquets de mitja hora d’aparcament gratuït en zona blava entre la clientela.

El consistori instal·larà cartells informatius a les zones d’aparcament regulat. Antolín Jiménez, regidor de Mobilitat i Transport, agraeix “al conjunt dels veïns i veïnes el seu civisme complint amb el confinament i desplaçant-se el mínim imprescindible” i demana a la ciutadania que “ara que s’aixequen certes restriccions, segueixin actuant responsablement” . A més, Jiménez recorda que “cal mantenir la distància de seguretat i portar sempre la mascareta quan utilitzem el transport públic” i afegeix que “el pitjor de l’emergència sanitària pot haver passat, però cal que tots i totes siguem curosos i cívics per evitar més contagis” .

 

Mesures de la fase 1

Amb l'arribada de la fase 1, hi ha diverses mesures que cal aplicar. Consulteu aquí les principals novetats:

 

Last update 25.05.2020 | 10:56