|
 

L'Ajuntament condemna l'assassinat masclista d'una dona a l'Escala, a l'Alt Empordà

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 11:58

Els Mossos d'Esquadra també han trobat el cos del presumpte autor del crim, que s'hauria suïcidat després de cometre l'assassinat.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna el feminicidi d’una dona a l’Escala a mans de la seva parella, un home de 72 anys. Els Mossos d’Esquadra van trobar el cos de la dona al seu domicili ahir al matí, després que una persona avisés el 112. La dona presentava ferides d’arma blanca. Alhora, els agents també van trobar el cos del presumpte assassí al mateix carrer. Segons apunta la investigació policial, l’home s’hauria tret la vida penjant-se després de cometre el crim.

Segons dades de la Delegació del Govern contra la Violència Masclista, l'assassinat d'aquesta dona és el dinovè cas de violència masclista ocorregut a Espanya en els primers mesos d'aquest any i la 1.052 des de 2003, quan van començar a comptabilitzar-se de manera oficial els crims per violència de gènere dins de l'àmbit de la parella. En aquest punt, cal explicar que la Delegació del Govern contra la Violència Masclista va acabar descartant que la mort de la dona de Valladolid del 13 d’abril fos un cas de violència masclista, tot i que, primerament, tot apuntés cap aquesta direcció.

Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació de Barcelona recorden que les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició, malgrat el confinament, diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • Alhora, si sospiteu que alguna dona o infant del vostre entorn està patint violència, truqueu el 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 2311).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal atén consultes preferiblement per correu electrònic. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant el nom i cognoms, el telèfon de contacte i el motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 673 730 782 de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 18 h.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.
Last update 28.05.2020 | 12:01