|
 

Sant Vicenç dels Horts celebra el consens comarcal que reivindica l'arribada del Trambaix al municipi

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 15:28
  • El Ple del Consell Comarcal aprova per unanimitat una moció per a la prolongació del Trambaix fins a Sant Vicenç dels Horts i Pallejà

El Ple de maig del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha aprovat per unanimitat una moció que demana la prolongació del Trambaix des de Sant Feliu fins a Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà. Amb aquesta moció, el Consell Comarcal insta l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a fer “de manera immediata els estudis i projectes acordats i no realitzats en els Plans d’Infraestructures (PDI) dels anys 2001-2010 i 2011-2020 sobre la prolongació del Trambaix fins a l’Estació de Quatre Camins dels FGC situada en els municipis de Sant Vicenç dels Horts i Pallejà”.

La moció planteja que el projecte executiu es faci en dues fases: la primera “de 3 km aproximadament amb quatre noves parades” des de l’actual inici i final de línia T3 a Sant Feliu, “passant pel Polígon Industrial el Pla fins a Molins de Rei” i una segona fase “tot superant el riu Llobregat des de Molins de Rei fins a l’estació dels FGC a Quatre Camins”. La moció del Consell Comarcal insta l’ATM a incorporar l’execució de la primera fase al nou PDI 2021-2030, de manera que el Trambaix arribi a Molins de Rei abans de 2030.

A la moció, el Consell Comarcal argumenta que aquesta extensió del Trambaix permetria connectar amb “un bon transport públic” quatre ciutats que sumen més de 108.000 habitants i quatre polígons industrials, “facilitant els desplaçaments dels treballadors”. El text destaca que “el tramvia del Baix Llobregat s’ha demostrat com un dels transports públics més eficaç, còmode i accessible”, amb més de 19 milions de viatges entre Barcelona i el Baix Llobregat al 2018. Un altre argument que el Consell Comarcal posa sobre la taula és que la contribució del tramvia en la reducció de la contaminació atmosfèrica que el Baix Llobregat “pateix de manera important” i que fa que molts dels municipis de la comarca estiguin inclosos a la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric.

Antolín Jiménez , regidor de Mobilitat i Transport Públic de Sant Vicenç dels Horts, celebra “el consens que aplega aquest projecte de comarca” i considera que “la prolongació del Trambaix no pot acceptar més retards, perquè garantir una mobilitat sostenible és una de les respostes més urgents que necessita l’emergència climàtica” . Jiménez afegeix que “la connexió de Quatre Camins amb el Trambaix és un pas natural per aprofitar tot el potencial d’aquesta zona com a intercanviador entre el vehicle privat i el transport públic i com a porta d’entrada a Barcelona” .

 

Last update 29.05.2020 | 17:31