|
 

La renovació de l'enllumenat elimina 50 pals de fusta a les voreres de Sant Antoni

Dimarts, 2 de juny de 2020 a les 11:23
  • Les noves lluminàries led i la reducció de la potència en un 64,5% permetran reduir la factura de la llum pública.

Les millores en l’enllumenat públic que s’han fet al barri de Sant Antoni durant les últimes dues setmanes han permès endreçar l’espai públic i millorar la intensitat de la il·luminació als carrers i l’eficiència energètica. S’han eliminat 50 pals de fusta de les voreres gràcies al trasllat de les lluminàries a altres suports que ja hi havia de les companyies d’electricitat i telefonia. A més, 135 punts de llum s’han substituït per lluminàries led i la potència instal·lada ha passat de 17,49 kW a 6,21 kW, és a dir, que s’ha reduït en un 64,5%, la qual cosa permetrà abaratir la factura.

Les feines per millorar l’enllumenat a la zona continuen i en les pròximes setmanes és previst instal·lar un punt de llum a l’entorn del parc infantil del carrer d’Ignasi Iglesias i renovar els fanals del tram d’escales del carrer del Bon Punt.

Més llum a l’encreuament de Verdaguer i Puigmal

A més d’aquestes intervencions a Sant Antoni, també s’han instal·lat dos fanals nous al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, cantonada amb el carrer de Puigmal. Es tracta d’un fanal senzill i un altre doble, per millorar la il·luminació d’aquest encreuament, una necessitat que havia plantejat el comerç de la zona.

Mireia Vergés, regidora de Serveis Municipals, valora “les millores transversals que aquesta renovació de l’enllumenat provoca en diferents aspectes” . “Revisar i posar al dia la il·luminació del carrer va molt més enllà de garantir fanals encesos”, diu Vergés, “ja que és un element bàsic des del qual repensar la ciutat i fer l’espai públic més accessible i segur per a tothom. A més, la millora de l’eficiència energètica contribueix a tenir una il·luminació més sostenible i barata” .

Last update 02.06.2020 | 11:48