|
 

L'Ajuntament destina 22.000 euros a la promoció de la salut i la igualtat a través de diverses subvencions a entitats

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 13:26
  • El teixit associatiu desenvoluparà projectes en favor de la ciutadania gràcies al suport municipal, tot adaptant-les a les mesures sanitàries de la Covid-19

La Junta de Govern Local ha resolt dues convocatòries de subvencions per a entitats i de lliure concurrència: una destinada a activitats i programes per a la promoció de la salut, i l’altra al foment i difusió de la igualtat d’oportunitats i la sensibilització de la ciutadania en coeducació, violència masclista, LGTBI, etc. En total, s’ha destinat 22.000 euros a donar suport a diverses associacions per tal que organitzin activitats en aquests àmbits.

La regidora d’Igualtat i de Salut Pública, María Peláez , ha explicat: “ Tots els programes socials als que l’Ajuntament dona suport són molt importants per a moltes persones, i amb aquesta convocatòria de subvencions garantim que es continuïn organitzant ”. La regidora ha afirmat, a més: “ Tot i ser un any molt complicat, volem agrair el compromís de les entitats amb el benestar del veïnat i el gran esforç que estan fent per seguir amb la seva missió ”.

Les entitats que han rebut la subvenció municipal per a la implementació de programes per a la promoció de la salut han estat:

• la Fundació María Auxiliadora, pel projecte Cuida’t Molt (5.000 euros);
• l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat, per la missió d’atenció a persones afectades per aquesta malaltia i llurs famílies (3.900 euros);
• i l’Associació de Veïns El Trèvol, per la iniciativa Guanyem el Càncer (1.100 euros).

Els projectes subvencionats pel foment de la igualtat han estat els de les següents entitats:

• la Fundació María Auxiliadora, pel programa Generant Oportunitats (6.000 euros);
• Associació de dones per a la realització d’activitats diverses (ADRAD), amb la iniciativa per fomentar la cultura en les dones grans (1.000 euros);
• i la Fundació Trab-or – Centre Diari Sant Josep, amb el projecte Abraçant la diversitat des de la Coeducació (5.000 euros).

En la convocatòria d’enguany d’aquestes subvencions s’hi ha inclòs la possibilitat que les entitats puguin justificar despeses derivades de la reestructuració de recursos i mitjans per a adaptar-se a la pandèmia de la Covid-19. També, com a novetat, les entitats que han presentat projectes en la convocatòria d’igualtat ho han hagut de fer sota el compromís de l’ús d’un llenguatge inclusiu i imatges no estereotipades en les comunicacions internes i externes. Enguany hi ha hagut menys sol·licituds de subvencions, fet pel qual s’ha pogut repartir el fons d’ajudes previst entre les tres entitats que han resultat beneficiàries per convocatòria.

Last update 06.11.2020 | 13:45