|
 

La Quinzena de la Solidaritat aportarà debat i reflexió sobre la pau i la defensa dels drets humans

Dilluns, 9 de novembre de 2020 a les 17:18
  • Del 9 al 20 de novembre la ciutat acull tallers i obres de teatre als centres educatius amb grups reduïts i seguint les pautes marcades per l’autoritat sanitària

Un any més Sant Vicenç dels Horts promou la sensibilització de la població vers els valors de la solidaritat, la cooperació i el bé comú, amb la programació d’activitats emmarcades en la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada. Del 9 al 20 de novembre hi haurà diverses activitats com ara les sessions de teatre amb valors solidaris i educatius adreçades al jovent, que es faran als centres educatius amb grups reduïts; i tallers telemàtics. Enguany, però, no s’ha pogut organitzar el Cicle de Cinema Solidari, on es projectaven pel·lícules amb temàtica social i reivindicativa, per culpa de les restriccions de la pandèmia. Tampoc s’organitzarà el sopar solidari.

El regidor de Solidaritat, Cooperació i Voluntariat, Isidre Bautista , ha agraït el paper de les entitats de la Taula de la Solidaritat i ha animat al jovent “ a participar intensament de les activitats programades, per conèixer de prop la tasca de les entitats vicentines que dediquen esforços enormes a millorar la qualitat de vida de milers de persones ”. Bautista també ha destacat “ la importància del paper del jovent, cada cop més implicat en l’assoliment d’un món més just i solidari ”.

Totes les activitats es faran seguint les mesures de seguretat sanitàries: per exemple, les sessions de teatre s’han dissenyat conjuntament amb els centres educatius per trobar espais i horaris que garanteixin que els grups d’alumnes puguin ser reduïts.

Compromís amb la solidaritat

El Ple municipal va aprovar l'edició passada l’adhesió de la ciutat a la Xarxa Mundial d’Alcaldes per la Pau, i una moció a favor del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans. De fet el consistori ja hi participa cada any, acollint persones activistes que comparteixen la realitat dels seus països als representants municipals i també als centres educatius.

Teatre educatiu per a joves

Els centres educatius de la ciutat acolliran diverses representacions teatrals a càrrec de la companyia Frec a Frec. Els actors i actrius tracten temes sobre els valors solidaris, els drets humans, la pau i temes socials, que són necessaris tant per al públic adult com per al jove, i tots ells d’actualitat. Les obres es faran a l’Institut Gabriela Mistral, al Frederic Mompou i al centre Salesians.

Altres activitats

El Centre Diari Sant Josep, el local del Centro Amigos i el local de Bayt Al Thaqafa s’hi farà un taller per reforçar els referents diversos positius i la diversitat de colors a partir d’un joc col·laboratiu, no competitiu i africà anomenat l’aualé. Serà el 16, el 18 i el 20 de novembre respectivament.

Consulteu tota la programació de la Quinzena de la Solidaritat

Last update 10.11.2020 | 08:24