|
 

Sant Vicenç en Xarxa i el comerç local sumen esforços amb el projecte Ubuntu, per ajudar al banc d'aliments

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 11:17
  • Tothom que vulgui pot fer nines i ninos artesanals, que es vendran a les botigues vicentines i serviran per recaptar diners pel Rebost

La xarxa de suport i voluntariat Sant Vicenç en Xarxa, coordinada per l’Ajuntament, impulsa un projecte per recaptar fons en favor del banc d’aliments El Rebost. La iniciativa es diu Ubuntu i consisteix en què el comerç local vengui unes creacions artesanals de roba reciclada, llana, fusta i filferro, fetes pel propi voluntariat de la xarxa i per tothom que s’hi vulgui sumar. Els diners es destinaran al banc d'aliments perquè aquest adquireixi productes en el mateix comerç i així ajudar a les famílies necessitades.

Totes les persones que vulguin col·laborar en el projecte Ubuntu seran benvingudes, ja sigui fabricant-les o adquirint-les als establiments. Des de Sant Vicenç en Xarxa es donarà formació prèvia a les persones que vulguin fabricar Ubuntu, i comprarà i proveirà dels materials necessaris. Les associacions veïnals són les encarregades de distribuir a la ciutadania el material per a la fabricació de les ubuntu i després recollir les creacions, mentre que el voluntariat de la xarxa s’encarregarà de portar-les als comerços i comprar allò que el Rebost necessiti.

La regidora de Participació Ciutadana, Paqui Capellades , ha afirmat: “ Sant Vicenç en Xarxa continua al peu del canó donant suport a les persones en les dificultats de la pandèmia. Aquesta iniciativa tan especial es pot engegar gràcies a la col·laboració del voluntariat, de les entitats comercials i veïnals, i del comerç local ”.

“Ubuntu” ve d’un proverbi africà que es pot traduir per l’expressió “Si tothom guanya, jo guanyo”. Des de Sant Vicenç en Xarxa es va considerar adequada per definir aquesta iniciativa. Actualment, el Banc d’Aliments proveeix un total de 780 vicentins i vicentines a fi de cobrir-ne les necessitats bàsiques i facilitar-los una salut digna. L’Ajuntament anima a tota la població a participar del projecte i donar suport a la tasca del Rebost.

Last update 11.11.2020 | 11:20