|
 

L'Ajuntament renova el conveni amb les entitats socioeducatives que desenvolupen projectes de millora de l'èxit escolar

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 11:07
  • S’han posat en marxa diversos projectes d’acompanyament al jovent per donar-los suport i ajudar-los a superar el curs
  • Enguany, però, no es podrà endegar el projecte de Patis Oberts a causa de les mesures preventives de la Covid-19

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i les entitats vicentines Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote, Fundació Trab-or i Fundació Maria Auxiliadora han renovat el conveni anual per reforçar diferents programes per a la millora de l’èxit escolar, els processos de transició escola - treball i la cohesió social de la comunitat educativa.

La regidora d’Educació Patricia Higueras , ha afirmat: “ Un any més col·laborem amb el teixit associatiu per enfortir els recursos de la comunitat educativa, i així poder acompanyar al jovent en etapa formativa per oferir-los recursos que els ajudin a superar el curs ”. La regidora ha afegit: “ D’aquesta manera contribuïm a fomentar la igualtat d’oportunitats i que tots i totes puguin finalitzar amb èxit els estudis i puguin construir-se el seu itinerari professional ”.

Amb la col·laboració de les entitats, s’han posat en marxa els següents projectes:

• Els Tallers d’Estudi Assistit , 26 tallers de suport a la tasca escolar, realitzats en horari extraescolar, per ajudar a l’alumnat a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, afavorir una actitud positiva vers l‘aprenentatge i col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques en finalitzar una etapa educativa.
• El projecte Kausay , adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys, amb l’objectiu d’acompanyar el jovent que no es veu capaç de sostenir la formació d'un curs escolar, però que té el neguit per continuar formant-se i té clar que necessita ser acompanyat en aquest procés, i que per diverses circumstàncies no compleix els requisits per entrar en altres programes.
• Els tallers d’acompanyament a joves que cursen estudis postobligatoris (de 16 a 20 anys), un projecte en el marc del Pla Pilot “Plans Educatius d’Entorn 0-20” que es duu a terme a Sant Vicenç dels Horts des del curs passat.

Un dels projectes que enguany no s’ha pogut posar en marxa és el de Patis Oberts , que tenen com a finalitat promoure temps de convivència entre infants i joves i pares i mares tot facilitant-los aquests espais dels centres escolars en un horari no lectiu, promovent que puguin realitzar activitats d’oci i esportives al mateix barri. Les mesures organitzatives extraordinàries preses pels centres educatius per prevenir la Covid-19 han impedit la seva posada en marxa aquest curs.

Last update 17.11.2020 | 11:34