|
 

Sant Vicenç dels Horts actua contra el masclisme

Dimarts, 24 de novembre de 2020 a les 11:15
  • Ajuntament i entitats han organitzat diversos actes telemàtics per reivindicar una societat lliure de violència contra les dones

“Reaccionem contra la violència masclista!”. Amb aquest lema l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i les entitats de la Taula d’Igualtat se sumen a la commemoració del 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. “ En la lluita contra el masclisme necessitem la implicació de totes i de tots ”, afirma María Peláez , regidora de Feminisme i LGTBI. La regidora ha explicat: “ La situació de pandèmia ha agreujat en molts casos la violència que pateixen moltes dones en l’àmbit de la llar. Hem de fer col·lectivament un pas endavant i no deixar passar aquests casos i actuar ”.

Per a conscienciar a la població, l’Ajuntament, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i entitats vicentines han preparat diverses propostes reivindicatives durant aquesta setmana. Així, el 24 i 25 de novembre tothom que ho vulgui podrà penjar al balcó una pancarta feta per les associacions Guanyem el Càncer i l’AV El Trèvol, que es poden passar a recollir pel seu local.

El 25N es difondrà a través de les xarxes socials el manifest, que serà llegit per Gemma Bellmunt i Cristina Carmona. Tot seguit es farà telemàticament la xerrada “Les violències masclistes dia a dia: impacte del confinament, seqüeles i respostes d'ajuda", a càrrec de Maria Ferré Espin, psicòloga clínica i jurídica.

El 30 de novembre, d’11.30 a 12.30 h, a través del canal de Youtube del Consell Comarcal, es farà la ponència teatral de Pamela Palenciano, actriu i monologuista especialitzada en violència de gènere.

Per últim, des de l’Espai Jove La Capella s’està promovent la setena edició del Generem Igualtat, una sèrie d’activitats per tal de fomentar el respecte i lluitar contra diferents tipus de violència. Per exemple el 30 de novembre hi haurà un taller d’autodefensa i es resoldrà el concurs de curtmetratges. Trobareu tota la informació aquí

Last update 24.11.2020 | 11:21