|
 

S'inicien les tasques de neteja de la riera de Cervelló per millorar l'evacuació d'aigua

Dilluns, 21 de desembre de 2020 a les 17:08
  • S’estan retirant els sediments de la llera per facilitar que, quan baixi força aigua, aquesta arribi ràpidament al riu Llobregat
  • Les obres són fruit de l’acord entre l’Ajuntament i el Parc Agrari per la millora dels espais rurals i fluvials

Han començat els treballs per millorar el tram final de la riera de Cervelló, al seu pas pel nostre municipi, perquè pugui conduir l’aigua de pluja més ràpidament cap al riu Llobregat en cas de crescuda de la riera. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de treball 2020 del Conveni de Col·laboració entre el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts .

En aquest punt de la riera s’hi han acumulat molts sediments, que han fet pujar l’alçada del punt central de la llera, dificultant així la circulació del cabal d’aigua. Aquesta situació es fa especialment evident al pas de la riera per sota del pont de la carretera BV-2002 i al punts de sortida dels canals de drenatge dels camps adjacents. Aquesta acumulació de material sedimentari ha fet proliferar la implantació de canyes i altre tipus de vegetació a la llera de la riera, creant illes i meandres que dificulten el desguàs de la riera cap al riu Llobregat.

El regidor d’Agricultura, Xavi Gómez , ha explicat: “ Complint amb el Pla de Treball acordat amb el Parc Agrari, es fa aquesta actuació molt necessària per garantir, per una banda, la seguretat de les persones en cas de pluges molt fortes i continuades; i per l’altra, per anar mantenint en condicions òptimes els espais del Parc ”.

A més de retirar els sediments de la llera, també s’adequaran els marges per protegir les infraestructures i camins agrícoles, i es desbrossarà la vegetació.

Last update 21.12.2020 | 17:11