|
 

L'Ajuntament activa els recursos necessaris per a les persones sense sostre davant el fred intens d'aquests dies

Dijous, 24 de desembre de 2020 a les 18:32
  • Els Serveis Socials municipals treballen tot l’any per donar suport a aquests ciutadans i, en cas de situacions meteorològiques adverses, la Creu Roja se suma a l’atenció social oferint roba d’abric

Davant la baixada intensa de temperatures, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts fa el seguiment a tres persones que viuen al carrer i ja s’han activat els recursos necessaris per oferir-los suport. Des dels Serveis Socials s’ha comunicat a aquestes persones que la situació meteorològica durant els propers dies serà molt complicada, de manera que un d’aquests ciutadans ha accedit a passar uns dies en un alberg especialitzat a Vilafranca del Penedès. Les altres dues persones, però, han rebutjat aixoplugar-se en cap equipament i, en aquest punt, el consistori comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja. L’entitat oferirà a les persones que viuen al carrer mantes i roba d’abric.

Des del consistori es treballa sempre per reconduir les situacions de vulnerabilitat i, en el cas de les persones sense sostre, s’ha de conciliar les ajudes amb la voluntat de l’individu a mantenir el seu modus vivendi. En aquest sentit, Serveis Socials insistirà fins a l’últim moment perquè les dues persones accedeixin a ingressar en un alberg.

La regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés , ha explicat: “ Continuem vetllant per la seguretat i el benestar de les persones més vulnerables. Des del Consistori, els oferim tots els recursos que tenim a l’abast i comptem amb voluntariat que ens ajuda, a qui estem molt agraïts ”.

Precaucions per la baixada de temperatures

A partir del dia de Nadal es preveu que baixin els termòmetres a tot Catalunya, fet pel qual cal prendre algunes mesures preventives per no córrer cap risc. Sobretot tingueu cura de les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció, ja que poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió.

Quan sortiu al carrer, vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps. És recomanable que els persones vulnerables (nadons, gent gran, persones amb malalties respiratòries...) evitin sortir de casa fins que passi l’onada.

Trobareu tots els consells de seguretat aquí

Last update 25.12.2020 | 10:43