|
 

L'ampliació de la Borsa de mediació per al lloguer social d'habitatges, a debat al Ple municipal del mes de març

Dijous, 18 de març de 2021 a les 08:12
  • També es debatrà l’aprovació del conveni amb la Diputació de Barcelona i diversos municipis veïns per fomentar l’ocupació i la digitalització del teixit empresarial
  • A més es donarà compte del tancament de l’exercici de 2020, que permetrà destinar 3 milions d’euros a inversions i serveis a la ciutadania

El dijous 18 de març tindrà lloc la sessió ordinària del Ple municipal, en la que es debatran diversos temes de gran interès pel conjunt de la ciutadania. En primer lloc, es porta a deliberació dels regidors i regidores l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts relatiu al Programa de mediació per al lloguer social, per a l’any 2021. Aquest programa es considera d’interès general perquè té per objectiu incrementar el parc d’habitatges que es destina a lloguer social, i perquè possibilita l’accés a l’habitatge a persones amb ingressos inferiors a 4 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IPREM), mitjançant l’establiment d’un sistema de garanties públiques per a les persones propietàries d’habitatges desocupats.

En segon lloc, es debatrà aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, l’Ajuntament de Pallejà, l’Ajuntament de la Palma de Cervelló i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló per a la gestió del Programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona. Aquest programa té per objectiu donar suport a les polítiques de creació, creixement i consolidació de les empreses del territori per tal de consolidar el desenvolupament i creixement econòmic i ocupacional del municipi. Té dues branques: per una banda, facilita itineraris formatius a les persones desocupades per millorar els seus currículums; i, per l’altra, ajuda a les empreses a digitalitzar-se i ser més competitives.

Tancament de l’exercici 2020

Al Ple municipal també es donarà compte del tancament del pressupost de 2020, un any marcat per la pandèmia. Existeix un important romanent (3 milions d’euros) derivat de les moltes activitats que no es van poder fer com a conseqüència de la Covid-19. Els diners es podran destinar a inversions i a serveis a la ciutadania.

A més, el balanç positiu també és conseqüència de les aportacions que fa cada any el Govern d’Espanya a l’Ajuntament en concepte de participació dels tributs de l’Estat. Al desembre, el Consistori va ingressar 672.000 euros, una xifra que suposa un augment de 422.000 euros en les previsions inicials.

Compromís amb el 8 de Març

Per últim, s’aprovarà la Declaració Institucional en suport al Manifest del 8 de Març. Tots els regidors i regidores es comprometran a seguir treballant per posar fi a qualsevol forma de discriminació contra les dones com a deure de totes les administracions públiques per continuar impulsant mesures que incorporin la perspectiva de gènere, feminista, interseccional i de drets humans en l’acció de Govern.

La sessió serà el dijous 18 de març, començarà a les 19 h i tornarà a ser telemàtica. Es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç i el canal de Youtube de l’Ajuntament .

Participació al Ple

Malgrat que la sessió sigui telemàtica, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió del Ple. Com estableix el Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit al SIAC fins les 14 h del dia abans de la celebració del Ple. Trobareu tota la informació al Reglament de Participació Ciutadana .

Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia .

Audiència Pública

Des que se celebren els plens municipals de manera telemàtica, les audiències públiques es convoquen el dijous de la setmana següent, també de manera telemàtica. Així, la sessió serà dijous 25 de març, a les 18 h, i es farà a través de l’eina digital de videoconferències Zoom. Els veïns i veïnes que vulguin participar en l’audiència pública han d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Les 15 primeres sol·licituds rebran un enllaç per accedir al web de Zoom i es podran connectar en directe a la sessió. Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts.
Totes les persones que no participin en l’audiència de forma directa, però vulguin seguir la sessió, poden fer-ho a través del canal Youtube de l’Ajuntament .

Last update 18.03.2021 | 08:17