|
 

L'Ajuntament i Ciments Molins renoven la col·laboració per impulsar projectes socioeducatius

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 16:42
  • Durant els darrers dos anys s’ha promogut que el jovent es beneficiï d’iniciatives com pràctiques laborals a l’empresa o l’accés a les tecnologies per superar la bretxa digital

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’empresa Ciments Molins han signat un nou conveni de col·laboració per continuar desenvolupant accions en benefici del conjunt del veïnat. Ambdues entitats refermen així la voluntat de seguir sumant esforços, un cop exhaurida la vigència del primer conveni (signat el 2018), i veient el balanç positiu del mateix. En concret s’ha impulsat diverses accions socioeducatives que han beneficiat més d’un centenar de joves del municipi, i s’ha treballat colze a colze amb el veïnat de Sant Josep per aprofundir amb la Comissió de Sostenibilitat.

La regidora d’Educació i del barri de Sant Josep, Patricia Higueras , ha explicat: “ És important que Ciments Molins mostri el seu compromís social amb la ciutat, i gràcies a aquest conveni podem treballar en projectes d’interès comunitari. Agraïm la voluntat de seguir col·laborant per fomentar el progrés de Sant Vicenç dels Horts ”.

Per la seva banda, el director de fàbrica, Manel Guillem , ha destacat: “ Ens sentim arrelats al territori i molt implicats amb la seva gent. A més estem molt satisfets dels resultats assolits, però també de la forma en que s’han aconseguit, mitjançant la co-creació dels programes d’actuació en col·laboració activa, estreta i intensa amb entitats socials de Sant Vicenç dels Horts ”.

Projectes socioeducatius

Les accions desenvolupades han propiciat que més de 100 vicentins i vicentines hagin participat en projectes de Formació, Esponsorització, Promoció del municipi i Acció Social. Destaquen especialment les accions de suport a joves vulnerables i a la seva integració social, mitjançant el programa Sport2live d’entrenaments esportius. Aquesta iniciativa ha servit per acompanyar a 75 joves en risc d’exclusió en el seu procés de recuperació d’un entorn amigable i de la pròpia autoestima.
També s’han atorgat un total de 18 beques a joves perquè superin la bretxa digital i accedeixin a un ordinador, amb el qual han pogut continuar sense problemes els seus estudis durant el confinament.

La Formació ha estat un dels principals eixos d’actuació del conveni i, entre altres accions, ha ofert completar els estudis reglats de FP Dual mitjançant pràctiques de 1.000 hores a la companyia. Un total de 10 joves han pres part en aquestes activitats formatives, i fins i tot dos d’aquests estudiants s’han incorporat finalment a la plantilla de Ciments Molins.

Comissió de Sostenibilitat

Durant aquests anys s’ha treballat conjuntament amb el veïnat de Sant Josep, al que s’ha informat puntualment del procés de desmantellament de la fàbrica vella: en lloc de fer una demolició expeditiva -però també molt impactant en termes de pols, soroll i riscos-, s’ha optat per desfer gairebé peça a peça les velles instal·lacions i en reaprofitar més de 48.000 tones de residus.

La regidora de Salut Pública, María Peláez , ha explicat: “ L’enderroc, que és una vella reivindicació veïnal, s’ha seguit i mesurat des de la comissió, qui ha vetllat per la salut del barri i de la ciutat sencera. Vull agrair la implicació de tots els veïns i veïnes, seguirem treballant colze a colze ”.

 

Last update 07.04.2021 | 16:50