|
 

Conveni amb el Centre Catòlic, La Vicentina i l'Ateneu Familiar per renovar equipaments

Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 14:40
  • L’acord permet l’ús dels espais per a activitats culturals organitzades per l’Ajuntament o entitats del municipi

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha signat un conveni amb el Centre Catòlic, la Societat Cultural La Vicentina i l’Ateneu Familiar, amb l’objectiu d’adaptar els edificis d’aquestes entitats a les diferents normatives exigides per a tipus d’organitzacions. El conveni permetrà que els tres espais s’utilitzin en actes socioculturals organitzats al municipi i comportarà un procés de concessió de subvencions plurianuals entre els exercicis 2017 i 2020. En concret, les obres d’adequació comptaran amb una partida de 446.000 euros per al pressupost del 2018, i per a la resta d’exercicis s’actualitzarà segons les necessitats corresponents.

L’acord signat per la Regidoria de Cultura comporta també l’ús de les sales per a activitats culturals, ja siguin organitzades per l’Ajuntament mateix o en col·laboració amb les altres entitats del municipi, atès el caràcter cultural de titularitat privada però d’ús públic d’aquests equipaments. Aquest conveni s’explica pel fet que el consistori no disposa de cap sala en propietat amb capacitat de més de 300 localitats per a la realització d’activitats culturals.

El pas del temps s’ha fet notar en les condicions dels espais de les tres entitats, malgrat els esforços i les inversions que han fet les juntes directives.

A més, en la situació de crisi actual és molt difícil que les entitats trobin contribucions privades per tal de finançar les obres per adequar-ne zones com les sales d’actes a la normativa. Aquest nou conveni suposa un pas endavant respecte dels que ja va signar anteriorment el consistori amb les entitats, ja que permetrà adaptar els espais respectius a les seves necessitats i a la legislació vigent.

El conveni

La col·laboració de tres anys es concretarà en cada anualitat, per tal d’adaptar-la a la necessitat de l’execució de les obres. El Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament farà un seguiment dels treballs i la despesa, de comú acord amb l’equip tècnic professional que estableixi l’entitat. A més, les assemblees generals de socis de les tres entitats han aprovat o aprovaran la modificació dels seus estatuts, de manera que en cas que es dissolguessin, aquests equipaments passarien a ser de titularitat municipal. L’actuació es duu a terme a l’empara de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local i el Decret Legislatiu 2/2003, que estableix com a competència pròpia municipal promoure la cultura i els equipaments culturals, així com afavorir la participació de les entitats i les associacions locals.

Equipaments amb història

El Centre Catòlic, la Societat Cultural La Vicentina i l’Ateneu Familiar són tres dels equipaments més antics i amb més història de la localitat, i sempre han servit per enriquir la cultura vicentina. En aquests espais s’hi han fet i s’hi fan activitats per a totes les edats i, pràcticament, tots els vicentins han participat en alguns d’aquests espais d’una manera o altra. En definitiva, les tres entitats són pals de paller de la cultura a Sant Vicenç dels Horts, i és per això que es consideren cabdals per a la dinamització de l’activitat sociocultural i educativa del municipi.

Last update 30.01.2018 | 14:44