|
 

Sant Vicenç dels Horts renova infraestructures en diferents barris

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 09:29
  • S’ha millorat l’asfaltatge, s’han reurbanitzat carrers i s’ha canviat la xarxa d’enllumenat i clavegueram

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha fet diverses millores en les infraestructures i l’espai públic del municipi durant les últimes setmanes. En aquest sentit, s’ha reparat l’asfaltatge de diversos carrers i s’han reurbanitzat, i també s’ha millorat la xarxa de clavegueram. A més, s’han renovat els elements d’enllumenat públic per reduir-ne la potència i controlar el nivell lumínic al nucli urbà.

Amb aquesta renovació de la xarxa d’enllumenat, s’estan adoptant nous hàbits de consum més racionals per tal de millorar l’eficiència energètica, ja que l’elevat consum d’energia té repercussions negatives. A banda de l’impacte ambiental de la majoria de les fonts energètiques, l’energia és un producte cada cop més costós, motiu pel qual s’aposta per millorar l’eficiència energètica i adoptar nous hàbits de consum més racionals.

Més estalvi energètic

En definitiva, aquests treballs han permès adequar els nivells d’il•luminació segons l’ús de cada via i, per tant, s’ha reduït el flux lluminós. El cost d’aquestes tasques és de 302.237 € i s’han efectuat als carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, Barcelona, Sant Miquel, Mossèn Josep Duran, Sant Joan Bosco, Mare de Déu de Montserrat, Anselm Clavé, Àngel Guimerà, Ribot, la Pobla, Josep Carner i Raval del Centre i al passatge de la Pista Polivalent Francesc Macià. Properament, es renovaran 150 punts de llum més d’arreu del municipi. Entre altres elements, l’enllumenat antic està compost de vapor de mercuri i se substituirà per reduir-ne l’impacte i millorar l’eficiència.

Millores a l’asfalt i a les voreres

La Brigada Municipal ha ampliat la zona transitable a peu al carrer d’Aracena, i ha abastit d’enllumenat públic tota la zona que va des del carrer d’Almeria fins al polígon industrial. També s’ha actuat en diversos carrers de la Font del Llargarut, la Guàrdia, Can Costa i Sant Roc, on s’ha millorat l’asfaltatge. Aquests treballs han tingut un cost de 108.195 €.

Renovació del clavegueram

Actualment, les obres dels carrers dels Fundadors, Walt Disseny, Bruc i Pío Baroja ja estan pràcticament executades. S’han urbanitzat les zones no pavimentades i s’han efectuat obres de murs als dos torrents; s’ha actuat sobre el clavagueram i l’aigua potable, així com s’han construït voreres i pavimentat la calçada. També estan en marxa les obres de renovació del clavagueram del carrer d’Albacete, i del carrer E del Polígon del Molí dels Frares, que duraran entre cinc i sis mesos més. Ja s’ha substituït amb èxit el tub comprès entre el carrer de Girona i la travessera de Barcelona, i els propers dos mesos s’actuarà al carrer d’Albacete.

Last update 31.01.2018 | 10:54