|
 

Front comú per evitar els incendis a la llar

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 09:37
  • El consistori recull les recomanacions fetes pels Bombers i la Generalitat

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts participa en una campanya informativa dels Bombers i la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu evitar incendis a la llar i saber actuar en cas que n’hi hagi. Aquest programa es fa a l’hivern, època en què es multipliquen aquests incendis. 

Amb motiu d’aquesta, s’edita un fullet amb una sèrie de recomanacions pel que fa a la cuina, l’electricitat i els aparells de calefacció o altres elements. En aquest sentit, es destaca la importància de no distreure’s quan el foc està funcionant i apagar bé els fogons, així com netejar sovint els filtres de la campana extractora. Altres indicacions inclouen apartar els elements inflamables de les fonts de calor i no sobrecarregar els endolls. 

També es recomana apagar bé les espelmes, les barres d’encens o qualsevol element inflamable, com poden ser les cigarretes. Alhora, s’indica la conveniència d’apartar els elements de flama oberta de qualsevol tipus de material inflamable. 

Per últim, es recomana deixar les portes tallafoc sempre ben tancades en cas d’incendi i també les que comuniquen l’aparcament amb l’escala de l’edifici. També es recomana evitar posar qualsevol tipus d’objecte que impedeixi que es tanquin, perquè el fum de l’incendi ompliria tota l’escala.

Last update 31.01.2018 | 09:39