|
 

Sant Vicenç dels Horts revalida el Segell Infoparticipa de la UAB, que certifica la qualitat i transparència informatives del web municipal

Divendres, 27 d'abril de 2018 a les 18:25
  • El consistori millora el percentatge de qualitat en 4 punts, passant del 90,38 al 94,23%

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha tornat a distingir a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb el Segell Infoparticipa, el qual certifica la qualitat i la transparència de la comunicació pública local al web municipal (www.svh.cat). El consistori ha assolit un nivell de qualitat del 94,23%, que suposa un increment de 4 punts respecte de l’any 2016. Amb el web municipal, es garanteix així que la ciutadania tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast. “I això és així, perquè treballem des del primer dia perquè la informació sigui fàcil de trobar, s’entengui i estigui actualitzada», ha explicat Arnau Mata, regidor de Comunicació, de Sistemes i Tecnologies i de Participació Ciutadana.

El distintiu s’entrega a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP), en base a 52 indicadors. Enguany el consistori n’ha aconseguit validar dos de nous: la relació del patrimoni municipal i la informació relativa als convenis.

Cròniques dels plens, exemple de bones pràctiques

La UAB ha escollit l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts com a exemple de bones pràctiques de la Comunicació Local en el cas de les cròniques del ple municipal, a través de les quals s’informa “d’una manera veraç, plural i transparent”. El Laboratori de Periodisme destaca que “a través de la crònica periodística del ple municipal, s’expliquin les diferents propostes d’actuació i es reflecteixin els punts de vista dels diferents grups polítics representats i les votacions emeses”.

Alhora, el consistori ofereix enllaços a la vídeo-acta del ple i a l’emissió per part de la Ràdio Municipal, per tal que es pugui revisar en qualsevol moment el contingut total de la sessió plenària.

Last update 27.04.2018 | 18:29