|
 

El teatre social i la poesia musical s'incorporen a la 'Quinzena de la Solidaritat' per conscienciar la ciutadania

Dimarts, 18 de setembre de 2018 a les 10:09

El rebuig de la guerra i l’esforç col·lectiu per construir la pau esdevenen els eixos centrals de la 6a Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada.

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts organitza la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada. Del 28 de setembre al 10 d’octubre, el municipi comptarà amb una àmplia proposta d’activitats per difondre la vulneració de drets i llibertats que es donen en diferents llocs del món i per posar en valor la tasca de les persones que treballen per eradicar aquestes injustícies.


Enguany la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada centra la seva atenció en el rebuig a la guerra i l’esforç col·lectiu com a motor de reconciliació i construcció de la pau. En aquest sentit, el programa de la Quinzena inclou, per primer cop, teatre social com a nova via per explorar la conscienciació ciutadana des de la cultura. És el cas de l’obra Raphaëlle, un èxit del Festival Grec 2018 que connecta transsexualitat i immigració, i l’espectacle La mirada del otro , sobre la fi d’ETA i la construcció de la pau. A més, la Quinzena s'inaugurarà el 28 de setembre amb l'espectacle poètico musical Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), que prendrà la poesia, la música, les paraules i les cançons com a úniques armes de combat. 


Hi haurà l’habitual Cicle de Cinema Solidari , col·loquis, exposicions i activitats diverses per acostar a la ciutadania realitats socials minoritàries. A més, amb l’objectiu de contribuir a educar la nostra societat en el respecte i la construcció de la pau, defensors internacionals dels drets humans visitaran els instituts Frederic Mompou i Gabriela Mistral, on explicaran les seves experiències a l’alumnat. La palestina Manal Tamimi conversarà amb l’alumnat de l’IES Gabriela Mistral i l’equatoguineà Ramón Esono compartirà les seves vivències amb l’alumnat de l’IES Frederic Mompou.


A més, com és habitual, quatre defensors i defensores internacionals dels drets humans participaran al Sopar de la Nit de la Solidaritat, en l’àmbit del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans. Enguany visitaran Sant Vicenç dels Horts:

  • Marisa Franco , dels Estats Units. Defensora dels drets de les persones migrants i activista contra les deportacions.
  • Ahmed Ali , d’Egipte. Defensor de la llibertat d’informació, expressió i opinió.
  • Margarita Pineda , d’Hondures. Defensora del dret al medi ambient i els drets de les minories ètniques i nacionals.
  • Janahuy Paredes , de Mèxic. Defensora del dret a la veritat, la justícia, la reparació i la lluita contra les desaparicions.
 

El 6è Sopar de la Nit de la Solidaritat es farà el 5 d’octubre al Poliesportiu Municipal Sant Josep. El preu és de 10 euros i els tiquets ja es poden comprar a les entitats de la Taula de la Solidaritat.

Consulta el programa complet de la 6a Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada .

Last update 19.09.2018 | 14:53