|
 

El Ple de setembre votarà el conveni entre l'Ajuntament i El Centre Catòlic per finançar les obres de l'entitat

Dimecres, 26 de setembre de 2018 a les 09:56

El primer Ple del curs polític també debatrà l’adhesió del consistori a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació

El Ple municipal del setembre se celebrarà aquest dijous. Un dels punts destacats de l’ordre del dia és l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i El Centre Catòlic per adequar l’edifici de l’entitat a la normativa actual. El consistori finançarà la totalitat de les obres que cal fer perquè l’immoble pugui acollir les moltes activitats culturals i educatives que s’hi fan habitualment.
El conveni preveu una subvenció de 560.000 euros repartits en dos anys: 450.000 com a màxim al 2018 i la resta al 2019. En cas que l’entitat es dissolgués, l’edifici passaria a ser propietat de l’Ajuntament.

D’altra banda, el Ple també votarà l’adhesió de l’Ajuntament a l’Obervatori de les dones en els mitjans de comunicació. Es tracta d’una associació d’ajuntaments que té com a objectiu principal promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans. Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya creada a l’any 2000 per iniciativa de cinc consells de les dones del Baix Llobregat i la Cooperativa promotora dels mitjans audiovisuals Drag Màgic.

Al document adjunt podeu consultar l’ordre del dia del Ple complet.

 

Participació al ple

La sessió plenària comença a les 19 h, però prèviament, a les 18 h, l'Ajuntament convoca una audiència pública oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Així doncs, hi haurà un primer espai d'una hora perquè els veïns i veïnes s'adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.

Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple (19 h). Com estableix el Reglament, es podrà sol•licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit fins al dia abans de la celebració del Ple. Addicionalment, al final de la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.

Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM). 

Last update 27.09.2018 | 11:20