|
 

La Mostra Internacional de Pastisseria crearà el Rànquing de les Millors Pastisseries de Catalunya, que es donarà a conèixer a l'edició de 2020

Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 15:00
  • Prop de 1.200 persones van assistir el cap de setmana a les exhibicions de pastissers nacionals i internacionals de referència en el sector
  • La cita pastissera ja s’ha convertit en un dels plats forts de la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

(Nota. El recull audiovisual de La Mostra i la Festa Major d'Hivern s'anirà actualitzant en els propers dies en aquest mateix espai) 

 

Sant Vicenç dels Horts va consolidar el cap de setmana passat l’èxit de la Mostra Internacional de Pastisseria que el municipi va estrenar l’any passat. Prop de 1.200 persones van presenciar, amb gran interès, les exhibicions que una dotzena de pastissers i pastisseres de renom internacional van oferir dissabte i diumenge. La 2a Mostra Internacional de Pastisseria es va cloure diumenge al vespre amb l’anunci d’una important novetat per a la propera edició: el rànquing PastrySense, dedicat a les 25 millors pastisseries de Catalunya.

L’anunci el va fer el mestre pastisser Marc Balaguer a la cloenda de la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, en la qual s’emmarca la cita pastissera com una de les activitats més destacades. L’objectiu d’aquesta proposta, compartida amb la Pastisseria Muñoz de Sant Vicenç dels Horts, és “dignificar la professió, donar visibilitat a aquests professionals que dia rere dia es desperten ben d’hora per fornejar, fer gran el nostre ofici”, assegura Balaguer, qui considera els pastissers i pastisseres que treballen als obradors com “el motor del nostre ofici”. L’altre objectiu de la llista PastrySense és, segons Balaguer, “aproximar el gran públic a la pastisseria, que és un món molt dolç, molt bonic i també molt sacrificat”. A l’espera de conèixer més detalls sobre aquesta rànquing pioner en el sector, Balaguer ha avançat que “la selecció la farà un jurat “de pastissers no vinculats a cap establiment de manera directa, per fer-ho el més neutre possible, el més equilibrat i el més equitatiu per a tots els professionals que tenen pastisseria”.

Els vídeos de les classes magistrals que s’han desenvolupat a la 2a Mostra Internacional de Pastisseria es poden veure al Facebook de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i també a Youtube. Durant els propers dies també es podran consultar les receptes a la web www.svh.cat i al Canal Youtube de l’Ajuntament i al perfil d’Instagram @PastrySense.

Activitats als carrers i als restaurants
Tot plegat s’ha desenvolupat en l’àmbit de la Festa Major d’Hivern, que va acabar ahir dimarts 22 de gener, i la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica. Dues de les novetats d’enguany han vingut de la mà de restaurants de Sant Vicenç dels Horts. D’una banda, les sessions de Show cooking night, l’elaboració de receptes davant del públic, que enguany s’ha traslladat a la nit de dissabte. L’altra novetat ha estat la programació de Cuines Obertes, on grups reduïts han assistit a classes mestres participatives a les pròpies cuines dels restaurants i després s’han entaulat per gaudir del sopar que acabaven de cuinar. L’àmbit gastronòmic de la Mostra també va comptar amb visites guiades del xef Josep Lladonosa a l’exposició sobre la cuina dels segles XIV al XVIII.
La 35a de la Mostra també ha servit per commemorar el 40è aniversari de la Unió de Botiguers de Sant Vicenç dels Horts. A més, durant el cap de setmana, els comerços han organitzat diverses activitats al carrer, com tallers infantils, tasts i música en directe. L’ambient als carrers també ha rebut l’impuls imprescindible de les entitats, especialment a l’espai de l’Era del Baró, on l’Associació Veïnal Vila Vella recrea l’època moderna. D’altra banda, la mostra hortofructícola ha escampat pels carrers diferents muntatges amb plantes, eines i productes agrícoles.

 

 

Last update 25.01.2019 | 10:21