|
 

El conseller El Homrani i l'alcaldessa Aymerich es reuneixen amb la fundació IRIS per analitzar els efectes de l'increment del salari mínim interprofessional

Dilluns, 11 de febrer de 2019 a les 19:11
  • La Generalitat destinarà més recursos per sufragar aquesta pujada de sou als Centres Especials de Treball

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i responsables de la Fundació Iris van mantenir la setmana passada una reunió a l’Ajuntament per tractar sobre l’afectació que suposa per als Centres Especials de Treball (CET) l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), aprovat recentment pel Consell de Ministres. La fundació IRIS es va adreçar fa uns dies a l’alcaldessa per mostrar la seva preocupació per l’augment de les despeses del CET que suposa l’increment del 22% del SMI i que no es corresponen amb un increment proporcional dels ingressos que reben els CET per part de les administracions.

El Conseller El Homrani ha explicat que el departament ha augmentat en un 22% els recursos destinats a sufragar els CETs aquest 2019 i hi destinarà 7,5 milions d’euros més de fons propis per fer front a la pujada del salari mínim interprofessional. Amb aquest increment, la partida per als CET passarà enguany de 35 a 42,5 milions.

Per altra banda, El Homrani ha explicat que el mes de gener “ja s’han començat a pagar un total de 32 milions per assegurar, com a mínim, la liquiditat dels CETS durant els primers mesos de l’any”. En aquest sentit, el Departament també ha avançat la tramitació de la primera línia de subvencions per als CET, que habitualment es publica a l’abril, perquè estigui al febrer i facilitar així que els centres no tinguin dificultats financeres. “La nostra prioritat és que les persones vulnerables no perdin la feina, que les persones amb discapacitat mantinguin els seus llocs de treball”, ha destacat El Homrani. En aquest sentit, l’alcaldessa Aymerich ha recordat que “la fundació Iris desenvolupa una tasca fonamental al nostre municipi, no només donant una oportunitat de treball a moltes persones, sinó també cobrint amb total professionalitat serveis com el manteniment de la jardineria o el repartiment de la informació municipal”.

El conseller ha lamentat que el Govern “hagi d’assumir la responsabilitat d’una decisió que no hem pres” i ha afegit: “l’increment de l’SMI és una bona notícia, però és una irresponsabilitat per part de l’Estat no tenir en compte totes les derivades d’aquesta pujada, com pot ser l’impacte en els CET”. El conseller ha remarcat que  l’àmbit normatiu és estatal i la responsabilitat de finançament també i ha recordat  que Catalunya és l’únic territori que hi destina fons propis. “L’Estat no ha previst els  recursos i sembla que deixa per més endavant parlar dels fons complementaris a  l’SMI per aquests centres”, ha explicat El Homrani.

La Fundació IRIS va presentar a l’alcaldessa i al conseller l’estudi econòmic-financer que han elaborat per posar en funcionament el llar-residència per a persones amb deficiència intel·lectual a l’edifici que la Fundació ha construït al carrer de Salvador Allende, al barri del Poble Nou.

Last update 11.02.2019 | 19:16