|
 

Aprovada la licitació de les obres del futur centre cívic del barri de La Guàrdia

Dimecres, 27 de febrer de 2019 a les 10:21
  • L’equipament es construirà a la part central de la plaça de la Pau

La Junta de Govern Local va aprovar el 15 de febrer la licitació de les obres del centre cívic que es preveu construir a la plaça de la Pau, al barri de La Guàrdia. El projecte, redactat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, preveu dos edificis (un centre cívic i un equipament esportiu) i l’adaptació de l’espai públic de la plaça de la Pau.

La primera fase del projecte es dedicarà a la construcció del centre cívic, amb el qual es pretén dotar al barri d’un espai relacional on fer-hi activitats. L’equipament se situarà a la part central de la plaça i es planteja en dos cossos diferenciats amb una entrada de llum al mig. La zona d’aules aniran a la part frontal per poder gaudir de l’ambient del parc, mentre que a la part posterior de l’equipament hi haurà una sala polivalent i els usos privatius. El projecte preveu la construcció de tres aules, una sala polivalent, dos despatxos, un dispensari, un espai de perruqueria, un magatzem, la sala d’instal•lacions i espais de comunicació, a part del vestíbul i els serveis.

El pla d’actuació també inclou el tractament de l’espai exterior per poder adaptar-lo a la nova configuració arquitectònica i als nous usos de la parcel•la. Tot i això, es conservarà l’arbrat que hi ha al parc. En total, 2.492 m² d’actuació urbanística, amb una superfície total construïda de 556,65 m², dels quals 422,90 m² seran superfície útil.

Es poden definir tres àrees d’urbanització: la plataforma que limita amb la pista poliesportiva i que serà de sauló sobre el terreny natural, la zona d’entrada al centre cívic on es col•locarà un paviment de formigó fratassat i les grades de formigó armat.

Aquestes obres compten amb un pressupost d’execució de 1,377.907,96 €.

Last update 27.02.2019 | 10:26