|
 

Continua en alerta el pla d'actuació municipal per vent i en pre-alerta per pluja

Dimarts, 21 de gener de 2020 a les 22:34
  • L’alcalde Miguel Comino fa una crida a extremar les precaucions i agraeix la tasca dels serveis municipals, que continuen gestionant múltiples avisos d’incidències

  • A última hora de la tarda s’ha reobert al trànsit la carretera de Torrelles, després que aquest matí haguessin caigut uns arbres en tram interurbà, prop de la zona de barbacoes

  • També s'ha reobert la carretera de Sant Boi, en el tram comprès entre la rotonda de les Ovelletes i el carrer Primer de Maig

  • Davant qualsevol emergència es recomana trucar al 112 i seguir les recomanacions de Protecció Civil

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts manté activat en fase d’alerta el pla municipal per ventades davant l’episodi meteorològic dels últims dos dies, el qual ha generat una situació d’emergència a tot Catalunya. Policia Local, Protecció Civil i Brigada Municipal estan gestionant des de diumenge múltiples avisos, els quals s’han intensificat en el dia d’avui després de diverses hores de vent sostingut que a més ha coincidit amb pluges intenses.

L’alcalde Miguel Comino ha agraït “la intensa dedicació de tots els serveis municipals, que estan treballant durant tot el dia per garantir la seguretat i disminuir els efectes del temporal en la població”. En aquest sentit, l’alcalde ha demanat a la ciutadania que extremi les precaucions i que segueixi les recomanacions de Protecció Civil.

Els serveis municipals estan realitzant diverses actuacions per garantir la seguretat i la mobilitat a la ciutat. Les incidències estan relacionades amb l'episodi de vent i pluja, la majoria per caiguda d’arbres, desperfectes en façanes, elements d'edificis i senyalització.

Reobertes les carreteres de Sant Boi i Torrelles

A última hora de la tarda s’han pogut reobrir les carreteres de Torrelles i de Sant Boi, tallades per la caiguda de diversos arbres. La carretera de Torrelles s’havia tallat completament al trànsit, en caure uns arbres en el tram interurbà prop de la zona de les barbacoes, ja en el terme municipal veí. La caiguda d’uns arbres havia obligat també a tallar part de la carretera de Sant Boi, molt a prop de la rotonda de les Ovelletes.

Tallat el gual del riu, el Pi Gros i les rieres

Policia Local manté tallat l’accés al gual inundable del riu i també al parc del Pi Gros. A més s’ha comprovat i senyalitzat els punts de la via pública que poden presentar inundacions, com ara el carrer Girona, just abans del pont de la Virgen de la Soledad.

En previsió de possible acumulació d’aigua, continuen tallats també els accessos les rieres de Torrelles i Cervelló.

Talls elèctrics

En diverses zones del municipi s’estan patint talls d’electricitat. L’Ajuntament recorda que davant de qualsevol incidència elèctrica, el més aconsellable és trucar directament a la companyia Endesa, al telèfon 800760706. Des del Consistori s’està insistint també a la companyia perquè doni resposta al veïnat afectat.

Tancats els equipaments esportius

L'Ajuntament demana que s'eviti realitzar activitats a l'aire lliure i desplaçaments innecessaris. En aquest sentit, avui s’han tancat els camps municipals de futbol de La Guàrdia i la Barruana, així com el Pavelló Poliesportiu Municipal de Sant Josep, la Pista Poliesportiva Municipal de Francesc Macià i els espais exteriors del Complex Esportiu Municipal – Sant Vicenç dels Horts.

D’altra banda, aquest matí s’ha caigut un arbre a l’escola Sant Jordi, sobre la passarel·la que dona accés a l’aulari de P3, P4 i P5. Els infants s’han pogut traslladar sense problemes a les aules de primària fins que les famílies els han vingut a recollir.

Evacuat un veí

Els serveis municipals i Bombers han hagut de desallotjar una veí de casa seva, en el carrer Agustina d’Aragón perquè s’han detectat danys estructurals en una primera revisió, en caure un arbre damunt de l’immoble i de diferent cablejat. En aquest sentit, s’ha tallat el carrer Onze de Setembre entre Jaume I i Agustina d’Aragón, per risc de caiguda d’arbrat.

També s’ha hagut de tallar el carrer de Rafael Casanova a l’alçada de Miguel Hernández per la caiguda de diversos elements d’un edifici.

Recomanacions de Protecció Civil

Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ofereix diversos consells per a la població. Els podeu consultar en aquest enllaç , i tot seguit us en fem un resum:

• A casa, tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals.

• Abaixeu completament les persianes i, si són de cordó, subjecteu-les bé.

• Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

• Si heu de sortir, vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

• Vigileu de no aturar-vos al costat de bastides d'obres, façanes en mal estat o prop d'elements que puguin ser arrancats fàcilment

• Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses.

• Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure.Si no podeu evitar conduir, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

• Alentiu la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

Last update 21.01.2020 | 22:53