|
 

La Policia de Sant Vicenç dels Horts engega una campanya per eliminar les pintades discriminatòries del poble

Dijous, 12 de març de 2015 a les 11:24
  • L’objectiu de la iniciativa és evitar la propagació del discurs de l’odi i preveu capacitar la Policia per perseguir els autors de les pintades

La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts ha engegat una campanya per identificar i esborrar totes les pintades, adhesius i cartells del poble que incitin a la discriminació, el racisme o la xenofòbia. A més de l’eliminació, la iniciativa preveu capacitar la Policia per perseguir els autors de les pintades davant les autoritats competents i evitar així que es propagui el discurs de l’odi. La decisió de tirar endavant la iniciativa sorgeix després de la bona experiència que ha tingut a Fuenlabrada, on l’Ajuntament d’aquest municipi va dissenyar i aplicar la campanya sota l’eslògan “Borra el odio” amb molts bons resultats.

El discurs de l'odi consta de paraules, gestos o conductes que ataquen una persona o grup per motiu de racisme, xenofòbia o qualsevol altra manifestació d'intolerància. Aquest discurs pretén degradar, intimidar, menysprear, promoure prejudicis, humiliar, discriminar, hostilitzar o incitar a la violència contra determinades persones per la seva condició o creences. A l'àmbit municipal, el discurs de l'odi es manifesta de manera especialment rellevant a través de pintades que, a més de produir danys en béns públics i privats, contribueixen a incrementar la percepció d'inseguretat i el deteriorament de l'entorn urbà i a alterar la convivència pacífica de les comunitats locals.

Detecció i eliminació de les pintades

És per aquest motiu que aquest projecte pretén donar resposta a aquest problema a través d'un programa específic d'actuació que atorgui la prioritat que mereix la detecció i eliminació d'aquest tipus de pintades, així com la identificació dels autors i la denúncia d’aquests a les autoritats competents.

Per aconseguir-ho, s'impulsarà la col·laboració veïnal amb els departaments municipals implicats a través de diverses fórmules i, de manera especial, a través de les xarxes socials. Així, doncs, a través de l’etiqueta #Esborralodi de Twitter i una foto, es podrà denunciar qualsevol pintada que hi hagi al carrer i en aquell moment s’activaran els dispositius municipals per eliminar la pintada i perseguir-ne els autors. També hi haurà altres vies per avisar la Policia i iniciar l’actuació.

Podeu recuperar aquí l'Informatiu de Ràdio Sant Vicenç , on s'ha parlat de la campanya: 

Last update 12.03.2015 | 17:06