|
 

L'Ajuntament engega un procés participatiu per decidir el nom del parc de l'antic Juncadella

Divendres, 21 d'octubre de 2016 a les 10:40
  • El parc s’obrirà al públic el proper dilluns, 24 d’octubre
  • Fins al 4 de novembre, la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts podrà fer les seves propostes a través de diferents canals

El parc situat a l’illa que ocupava l’antiga escola Joan Juncadella ja és una realitat. A partir del proper dilluns, 24 d’octubre, el veïnat ja podrà gaudir del nou espai, que compta amb zones de parc infantil, una àrea de salut per a la gent gran i una àmplia zona verda. Paral·lelament, l’Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu per recollir les propostes que vulgui fer la ciutadania per decidir el nom del parc. Fins al 4 de novembre, vicentins i vicentines disposen de diversos canals per fer les seves aportacions:

  • Presencialment: se situaran urnes a la Casa de la Vila, la Foneria i el Molí dels Frares
  • Per correu electrònic: a l’adreça participacio@svh.cat
  • A les xarxes socials de l’Ajuntament:
  • Per Whatsapp: al telèfon 677 933 279

Un cop recollides les propostes de la ciutadania, del 4 al 6 de novembre s’exposaran les propostes al web municipal i posteriorment, del 7 al 17 de novembre, es podrà votar el nom del parc a través del web i d’enquestes al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC).

Pel que fa a les característiques del nou parc, s’hi ha plantat un nou arbrat que optimitzarà la temperatura de confort tant a l’hivern com a l’estiu i que farà de barrera acústica. A més, s’hi ha instal·lat un enllumenat de làmpades d’halogenurs als carrers perimetrals i fluorescents a l’interior del parc, una instal·lació eficient i de baix impacte lumínic. La construcció del parc s’ha finançat amb recursos de l’Ajuntament (685.956,28 €, un 63%) i l’Àrea Metropolitana (402.975,12 €, 37%), amb un cost total de 1.088.931 euros.

Punt d’unió entre tres barris

A més a més, el parc servirà com a punt d’unió entre la carretera de Sant Boi, el carrer del Comerç i el carrer d’Antoni Mampel, convertint-se així en un punt estratègic per als barris de Vila Vella, Can Ros i el Serral. S’ha construït una plataforma única al carrer i passatge de Comerç que hi augmenta la superfície per als vianants. Després d’un any, es culmina aquest espai per a l’oci de tot el veïnat i que, a més, permet millorar els accessos i la seguretat viària en aquesta àrea, on conflueix el trànsit de vehicles amb la mobilitat de persones.

Edifici d’entitats

Un cop fet el parc, la següent actuació serà construir-hi l’edifici d’entitats. La previsió és que les obres comencin en un any, un cop aprovat el projecte i els pressupostos de construcció. Tot i això, el parc estarà disponible per a la ciutadania vicentina mentre s’hi construeixi l’edifici, a excepció de la zona més propera a les obres.

L’Ajuntament ha tornat a obrir el diàleg amb la ciutadania per a acabar de consensuar el projecte de l’edifici d’entitats. Durant la trobada entre ciutadania, entitats i equip de govern, que va tenir lloc el 21 de setembre passat, es van proposar canvis en l’estudi inicial sorgit del procés participatiu per estalviar despeses i millorar la distribució de l’espai. Les modificacions implicaran una reducció d’espai en vestíbuls i zones de pas, per dedicar-ne més a altres usos.

L’edifici comptarà amb una sala polivalent gran, una sala petita, sales itinerants per a les entitats, magatzems, i la resta d’espais que es van aprovar en el Ple municipal. També s’han creat i ampliat alguns espais, com bucs d’assaig, i s’hi afegeix una aula-cuina i l’Espai Jove.

Informació relacionada

Pàgines/seccions

Millores a la via pública
Last update 21.10.2016 | 12:39