|
 

L'Ajuntament posa en marxa l'Altaveu Ciutadà, una eina per donar veu a la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts

Dilluns, 24 d'octubre de 2016 a les 14:09
  • Amb aquesta iniciativa, es vol fomentar la implicació dels veïns i veïnes en la gestió municipal i l'obertura del govern local cap a la ciutadania

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa l’ Altaveu Ciutadà , una eina electrònica creada per facilitar la relació entre la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts i l’Ajuntament, fomentant així la implicació dels veïns i veïnes en la gestió municipal i l'obertura del govern local cap a la ciutadania. La metodologia de l’Altaveu Ciutadà es basa en consultes periòdiques a les persones participants sobre l'estat del municipi i la gestió de l'Ajuntament.

A aquestes persones se'ls demana que contestin un màxim de 4 qüestionaris anuals, centrats en temes d'interès ciutadà, de qualitat de vida i de gestió municipal. Els qüestionaris es faciliten als membres del grup mitjançant correu electrònic i es poden complimentar a través d'un formulari a internet, o, en cas de poca accessibilitat a internet, es pot fer el qüestionari telefònicament.

Gestionat per una empresa independent
La gestió de l’Altaveu Ciutadà és a càrrec de l’empresa Gabinet Ceres, una companyia independent d'estudis sociològics i investigació de mercat, que és la que ha dissenyat i desenvolupat l'eina. Ceres ha estat contractada per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per desenvolupar aquesta plataforma al municipi i analitzar els resultats que se'n derivin. Després de cada consulta, es presentaran els resultats als membres de l'equip de govern de l'Ajuntament, que els analitzarà per tal de tenir-los en compte en el desenvolupament de les actuacions que realitza i en el disseny de polítiques i estratègies.

Qui i com participar
Qualsevol persona major de 16 anys censada a Sant Vicenç dels Horts pot participar a l’Altaveu Ciutadà. Tothom podrà expressar la seva opinió sobre el que es fa i el que considera que necessita el municipi. En un principi hi haurà un límit de participants, malgrat que aquests s’aniran reemplaçant al llarg del temps per donar l'oportunitat a altres persones a formar-ne part.

Per participar, les persones interessades només han d’omplir el qüestionari d'inscripció disponible al web de l’Altaveu Ciutadà. Les persones que inicialment formaran part del projecte seran seleccionades en base a l'ordre d'inscripció i a barems de sexe i edat centrats en els existents entre la població global del municipi. Ceres es posarà en contacte amb els inscrits per confirmar la seva participació o la seva inclusió en el llistat de reserva.

Last update 07.11.2016 | 11:14