|
 

Ja és aquí el programa d'actes de la 33a Mostra i Festa Major d'Hivern de Sant Vicenç dels Horts

Dilluns, 9 de gener de 2017 a les 15:00
  • Del 20 al 23 de gener, Sant Vicenç dels Horts acollirà prop de 150 activitats que representen el bo i millor del municipi

El programa de la 33a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d’Hivern 2017 de Sant Vicenç dels Horts ja és una realitat. L’Ajuntament ha editat un programa farcit de propostes culturals, gastronòmiques, lúdiques i comercials en una edició on pren especial protagonisme la vessant més social i intercultural. Aquesta 33a edició consolida l’espai de la Cuina en directe, en el qual enguany es reproduiran les receptes que inclou el calendari municipal , dedicat a la cuina i la diversitat de cultures que aglutina el municipi. A més, la Festa Major coincidirà el 21 de gener amb el Dia Europeu de la Mediació i s’organitzaran activitats i xerrades al voltant de la gestió de conflictes.

La inauguració oficial de la Mostra 2017 serà a càrrec de l’alcaldessa Maite Aymerich i tindrà lloc el divendres 20, a les 20 h, a l’estand institucional de la plaça de la Vila. Les primeres activitats, però, començaran dissabte 14, amb la inauguració de la nau d’entitats, a les 12 h. El programa d’actes es tanca dimarts 24, al Forn Romà, amb els Versos andalusos, la tradicional lectura de poemes sobre Andalusia amb guitarra i cante jondo.

Presència de Josep Lladonosa
El mestre cuiner Josep Lladonosa, Creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió de la cultura del menjar a Catalunya, participarà de nou a la Mostra, amb la xerrada “Les influències de les migracions en la cuina catalana”. A banda, la Mostra inclourà l’exposició “Josep Lladonosa, cuiner de cuiners”, sobre la vida i obra del mestre cuiner català. A més, restauradors i restauradores de Sant Vicenç dels Horts elaboraran a l’espai de Cuina en directe diverses receptes d’”El Gran Llibre de la Cuina Catalana”, de Josep Lladonosa, amb producte de temporada de l’horta de Sant Vicenç dels Horts. A més, l'Ajuntament ha editat un llibret gastronòmic de la 33a Mostra, amb les receptes i els espais on es cuinarà en directe.

Espais i activitats
Dissabte 21 i diumenge 22 aglutinaran el principal gruix d’activitats de la Mostra Comercial i Agrícola i Festa Major d’Hivern, amb espais de referència com l’Exposició hortofrutícola i d’eines antigues, a càrrec dels pagesos de Sant Vicenç dels Horts, la mostra de l’època moderna L’Era del Baró, amb la participació d’entitats i comerços locals i activitats com l’exposició i Concurs Ràpid de Diorames de Playmobil, la calçotada i botifarrada populars, la Marató de donació de sang o el Concurs de Pintura Ràpida, d’entre un amplíssim ventall de propostes per a tots els gustos i totes les edats. Un any més, els més menuts gaudiran amb espais, tallers i espectacles per a la canalla; podeu descarregar aquí el programa infantil i juvenil.

Un any més, l’esforç continuat i l’estreta col·laboració entre Ajuntament i entitats vicentines permet mostrar un programa d’actes orientat a la participació de tothom: veïns, entitats, comerços i sector agrícola. De fet, enguany, una setantena d’entitats i organitzacions han fet possible amb la seva col·laboració la 33a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d’Hivern 2017. Durant els dies de la Mostra i la Festa Major d'Hivern, l'Ajuntament convida a la ciutadania a participar en l'esdeveniment a les xarxes socials, amb l'etiqueta  #MostraSVH17 .

Consulteu el programa d’activitats complet aquí .

Last update 24.01.2017 | 08:36