|
 

El Ple accepta per unanimitat la donació del fons personal del cuiner Josep Lladonosa

Divendres, 20 de gener de 2017 a les 16:29

L’Ajuntament buscarà la col·laboració d’entitats d’assessorament jurídic per atendre les persones afectades per hipoteques amb clàusules sol o IRPH.

El Ple de gener ha acceptat per unanimitat la donació del fons personal del cuiner Josep Lladonosa, guardonat amb la Creu de Sant Jordi. Lladonosa va decidir donar el seu llegat a Sant Vicenç dels Horts després de participar a la Mostra Comercial i Agrícola de 2016. Es tracta d’una documentació abundant i considerada d’interès històric i cultural pel nivell d’informació que conté sobre la cuina catalana tradicional.

És previst que els documents, llibres i objectes donats per Lladonosa es conservin a Ca l’Aragall, a la Biblioteca Municipal Les Voltes i a l’Arxiu Municipal.

Tots els regidors i regidores celebren l’arribada d’aquest patrimoni a Sant Vicenç dels Horts. L’alcaldessa, Maite Aymerich, considera que es tracta d’una “molt bona oportunitat” perquè la Biblioteca especialitzi una part del seu fons en cuina popular catalana. Aymerich també creu que “encaixa perfectament en la Mostra Comercial i Agrícola, que també és Gastronòmica”. L’alcaldessa considera “un goig” que el prestigiós xef hagi pensat en Sant Vicenç dels Horts per custodiar el seu fons personal i assegura que contribuirà a “projectar el municipi”.

L’Ajuntament es compromet a fer un projecte museístic en una sala de Ca l’Aragall dedicada al fons Lladonosa, amb una inversió de 17.500 euros, que permetrà conèixer la trajectòria del cuiner. Mentre s’enllesteix aquest espai públic, es disposarà d’una exposició temporal a Can Costa. L’adquisició d’aquest fons obre la porta a convertir Sant Vicenç dels Horts en un referent de l’estudi i la dinamització de la cuina tradicional catalana, amb la celebració d’activitats relacionades amb la gastronomia i els productes agrícoles de proximitat.

El cuiner i divulgador gastronòmic tornarà a participar a la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica d’enguany amb una xerrada sobre les influències de les migracions en la cuina catalana. Serà diumenge, 22 de gener, a l’estand institucional de la plaça de la Vila a les 12.30 h.

Clàusules sòl

El primer Ple de l’any també ha aprovat una moció de suport a les persones afectades per les clàusules sòl i l’IRPH a les hipoteques. La proposta de resolució, presentada per ICV-EUiA, PSC i la regidora no adscrita Susana Martín, insta el Govern de l’Estat a aprovar un projecte de llei per facilitar el compliment de la sentència recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix la nul·litat de les clàusules sòl des del moment de la signatura del contracte.

La moció preveu que l’Ajuntament signi un acord de col•laboració per la defensa jurídica de les persones afectades amb el Col·legi d’Advocats o amb altres entitats que presten assessorament en aquest àmbit. La moció es va aprovar amb els vots a favor de tots els regidors i regidores, tret de l’única abstenció del Partit Demòcrata, que va considerar la moció reiterativa.

   

Last update 20.01.2017 | 16:34