|
 

Sant Vicenç dels Horts renova la xarxa de bus urbà

Divendres, 27 de gener de 2017 a les 10:14
  • A partir del 4 de febrer, el nou servei se simplifica i s’optimitzaran temps d’espera i recorreguts amb un total de 5 línies urbanes
  • Es potenciarà l’accés a les estacions de FGC i a les zones més poblades, així com la connexió amb els equipaments

El proper 4 de febrer, es posarà en marxa la nova xarxa de bus urbà a Sant Vicenç dels Horts, amb la qual l'Ajuntament vol donar resposta a les necessitats de mobilitat del municipi. Aquell dia el servei serà gratuït, una mesura per convidar a la ciutadania a fer-lo servir i comprovar de primera mà els avantatges de la nova xarxa. Aquesta mantindrà el mateix nombre d’autobusos però, a partir d’ara, estarà formada per 5 línies: SV1, SV2, SV3 i SV4 i la línia ESC de reforç escolar. D’aquesta manera, el nou servei se simplifica i s’optimitzen els temps d’espera i els recorreguts.

Avantatges
Amb aquesta renovació, la xarxa d'autobusos urbans de Sant Vicenç dels Horts oferirà nombrosos avantatges:

  • Reducció dels temps de viatge entre les zones del municipi amb major demanda i les zones on s’ha detectat que es produeix la major quantitat de desplaçaments.
  • Reducció de l’interval promig de pas a quasi totes les zones del municipi, dels 106 minuts d’espera actuals entre un bus i el següent a 34 minuts de mitjana.
  • Augment del nombre d’expedicions a les zones amb més densitat de població, amb més concentració d’equipaments i a punts d’intermodalitat, com ara les estacions d’FGC.
  • La xarxa urbana es complementa amb les línies interurbanes , on també seran vàlids els títols socials de l’Ajuntament (T-Jove i bitllet reduït)

D’altra banda, aquesta reforma de la xarxa d’autobusos busca simplificar l’ús i comprensió del servei, amb 3 línies els dies laborables i una 4a línia més els dissabtes. A més, les línies es concentraran en determinades vies perquè les parades per on passaran els combois siguin fàcilment identificables. El servei experimentarà altres avenços, com la millora de la informació en les marquesines i a l’interior de l’autobús, l’accessibilitat de les parades i la renovació de la flota, amb vehicles més eficients, sostenibles i còmodes.

Amb aquesta reforma de la xarxa de bus urbà, l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts vol facilitar els desplaçaments en autobús als vicentins i vicentines en el seu dia a dia i, alhora, fomentar una mobilitat més fluïda i sostenible al municipi. Podeu consultar tota la informació sobre els horaris, recorreguts, plànol de les línies, etc a l’ espai de la nova xarxa SantviBus al web municipal.

Inauguració
El proper dissabte, 4 de febrer, a les 11 h tindrà lloc l’acte d’inauguració del nou servei de bus urbà 'Santvibus' a la parada de bus situada al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, cantonada amb el carrer Llobregat. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.  

Canvi de sentit al carrer Llobregat
Amb l’objectiu d’optimitzar el recorregut en la nova xarxa de bus urbà, a partir de les 14 h del proper dimecres, 1 de febrer, el tram del carrer Llobregat comprès entre els carrers de Barcelona i de Mossèn Jacint Verdaguer canviarà de sentit per al trànsit de vehicles. A banda, aquest canvi també permetrà regular millor l’entrada i sortida de vehicles a la BV-2002 des del barri de Can Ros.

Last update 06.02.2017 | 11:34