|
 

En marxa les jornades de portes obertes a les escoles de Sant Vicenç dels Horts

Dilluns, 13 de març de 2017 a les 16:55
  • El cicle mitjà de fabricació mecànica i els graus superiors d’administració i finances i desenvolupament d’aplicacions multiplataforma aglutinen els estudis d’FP amb més inserció laboral

Fins a principis de maig, en alguns casos, els centres educatius de Sant Vicenç dels Horts ofereixen jornades de portes obertes per ajudar les famílies a decidir on escolaritzar els seus fills i filles. Durant les visites es coneixen les instal·lacions de cada centre, el projecte educatiu, els serveis complementaris que ofereixen i els equips docents. El calendari de portes obertes als centres educatius el podeu consultar en aquest enllaç .

Les persones que vulguin consultar o ampliar la informació sobre la preinscripció i matrícula del curs 2017-2018 poden consultar la pàgina http://queestudiar.gencat.cat/ca . Les sol·licituds de preinscripció s’han de presentar al SIAC (Servei Integral d’Atenció Ciutadana), a la plaça de la Vila, 1 (telèfon: 900 111 656, 93 602 21 50; correu electrònic: siac@svh.cat ), en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dilluns a dijous, de 16.30 a 18.30 h. Podeu descarregar la sol·licitud de preinscripció en aquest enllaç

D’altra banda, ja està disponible el llibret amb la oferta educativa de Sant Vicenç dels Horts corresponent al curs 2017-2018, en el qual es pot consultar tota la informació de cadascun dels centres educatius del municipi.

FP amb alta inserció laboral
Els centres de secundària de Sant Vicenç dels Horts ofereixen 11 titulacions de formació professional. En destaquen tres pels seus bons resultats d’inserció laboral: el cicle mitjà de fabricació mecànica, el grau superior d’administració i finances i el grau superior de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil professional d’informàtica aplicada a la logística. Les dues primeres titulacions s’imparteixen a Salesians Sant Vicenç i la tercera a l’Institut Gabriela Mistral.

En tots els casos, els estudis s’imparteixen en sistema dual, és a dir, amb pràctiques a empreses. Aquests tres cicles estan considerats d’alta ocupabilitat. La família professional de fabricació mecànica té una inserció laboral del 66,8%, segons dades del Departament d’Ensenyament. Pel que fa al cicle d’informàtica aplicada a la logística, la majoria dels exalumnes treballen o estudien i treballen a la vegada, i el mateix passa amb el grau superior d’administració i finances, en el qual bona part de l’alumnat s’incorpora al mercat laboral en poc temps.

A més, l’Ajuntament ha concedit aquest curs 7.350 euros en ajuts per a estudis postobligatoris. D’aquesta manera s’han volgut alleugerir les dificultats econòmiques de 40 famílies mentre esperen la beca sol•licitada al Ministeri d’Educació i evitar abandonaments d’estudis.

Last update 21.03.2017 | 13:25